En lördag som kändes som måndag


Hejsan hoppsan. Idag skulle jag nog haft världens tråkigaste dag. Det jag hade i fokus var att städa min lägenhet, och jag städade väl... hälften av köket. Jag upptäckte att en vit spis kunde bli mycket vitare. När jag började skrapa bort det ''omöjliga'' kom mamma hem och sa åt mig att inte skrapa bort det vita. Jaja, visst. Jag skiter i det. Låter den vara sådär ''nästan perfekt'' istället för helt perfekt. Mamma sa iallafall att det var fint ändå och jag litar på henne. Jag hann inte så långt med städningen, för lilla Jennifer hörde av sig och ville köpa glass (vadå Ytterhogldal varning?). Sammanfattning på dagen: Hade jag inte haft Jennifer så hade den här dagen känts som en måndag. Men tillsammans gjorde vi lördag 28 April till bäst. :)

Sluta med era negativa kommentarer, det påverkar mig negativt.

När den första kommentaren man får på morgonen är ''Nej men gud vad trött du ser ut..'' så känner man sig genast mycket tröttare. Jag tog mig iallafall igenom matteprovet. Jag vet inte om jag klarade det. Vet inte ens vad jag tror, men jag blev iallafall förbannad på mig själv att jag inte tagit tag i matten tidigare. Idag insåg jag verkligen hur enkelt det där provet hade varit om jag bara hade pluggat lite mer och så hade det förmodligen varit med alla andra prov som jag varit överlycklig att jag ens fick E på. Jag antar att jag får skärpa mig till nästa mattekurs. Det känns inte bra helt enkelt. När jag gick in i engelska klassrummet så påpekade min lärare direkt att jag såg blek ut. Det var inte precis såhär ''Hej Helena, vad blek du ser ut'' utan lite mer ''OJ VAD BLEK DU ÄR!!!!''. Så frågade hon om jag var sjuk och om jag åt ordentligt och bla bla bla. Vet ni vad? Efter det började jag känna mig lite hängig. Det är absolut inte bra när folk påpekar att man ser trött/sjuk ut. I värsta fall så är jag på väg att bli sjuk, men det håller jag tummarna för att jag ska slippa bli. Efter skolan började jag greja lite i köket, jag har hunnit diska lite samt koka bönor. För att frysa in. Bönor är liksom inte grejen längre, nu är det GRÖT som gäller. Fattar inte varför jag har börjat tycka att det är godast i världen. Jag kanske är sjuk trots allt.

Men, till det bästa med allt: Fyra dagars ledighet nu.

Om det var jag som skulle grävas ned


Om cirka två veckor ska jag på begravning, då ska den där svarta klänningen som jag bara använt på begravningar(och en gång på julafton..) på igen. Jag har varit på tre begravningar tidigare. Först var det farmors begravning som hölls i kapellet på kyrkogården. Det var fint, men kanske lite för mörkt. Den andra begravningen jag stötte på i livet var pappas, som jag också var med och planerade. Vi valde en mörk kista och en kistdekoration med rosa blommor (gissar jag lite vilt på att rosa var min idé). Den begravningen hade vi på lyktan. Jag antar att det är en smaksak med lokal och sådär. Men jag gillar lyktan mycket bättre än kapellet. Det är ljusare där, utsikt på samhället och man ser att livet faktiskt fortsätter.

Den tredje begravningen var morfars och den tycker jag var mest lyckad då begravningar blir bättre om man har dem ganska personliga. Morfar var ju som han var - rätt speciell helt enkelt. Som dekoration på kistan hade  vi ett älghorn (något som morfar tyckte om) och istället för vanliga blommor framför kistan hade vi en näverkorg med björkris i. Istället för vanligt fika på minnesstunden (typ laxmacka och tårta sen) hade vi någon typ av smörgåsbord. Vi hade bagarstugar-bröd och olika kött som pålägg. Man fick göra sin macka själv. Det var också något som kändes morfar. Helt klart en personlig begravning.

Om man ska göra mormors begravning personlig, alltså som hon var, då ska man nog ha den som en rätt vanlig begravning. Kistan är vit och det blir sässongen blommor. Fikat blir laxmacka och mandeltårta sen. En ganska typisk begravning, men jag antar att det är det rätta då det är mormor som ska begravas. Jag tror inte att hon hade uppskattat något sådär hejsanhoppsan som det var på morfars begravning, det hade inte varit henne.

Om det hade varit jag som skulle begravas så hade jag velat ha en svart eller åtminstone mörk kista. Jag gillar röda och vita rosor, så om jag skulle vara värd en sån där fin krans på min kista eller något så skulle jag vilja att det var med röda och vita rosor. INGET annat. Röda och vita rosor bör inte blandas och bli grumligt. Om man nödvändigtvis ska blanda de med något så får det vara stjärngräs, men inget mer. Fikat på min begravning har jag faktiskt ingen aning om. Jag har inte tänkt på min egen begravning så mycket mer än min kista och mina blommor. Nämner man det säger alla bara ''men du ska väl inte dö nu?''. Nej, det är klart att jag inte ska. Men man diskuterar ofta vad man ska göra i framtiden och en begravning kommer förmodligen dyka upp i framtiden. Även för oss som är unga idag.

(För er som inte förstod är bilden från morfars begravning)

Gamla godingar får en alltid på bra humör


Det känns som att det går framåt nu. Slasken som låg på vägen tidigare i veckan är borta. Det kanske blir vår på riktigt. Kalles har dessutom börjat sälja mjukglass. Jag antar att det var ett tag sen de började, men jag är ju inte på Kalles lika ofta som förut. Vi hade nationella idag igen, i svenska alltså, skrivdelen. Jag antar att det gick bra, men jag tycker att de överdriver en hel del med provtiden. Vi har ju typ tre timmar på oss. För mig och de flesta andra tog det cirka en timma. Ni förstår väl att det var en hel del tid att döda då? 3/4 lektioner var inställda för min del, såå.. Jag och Jasmin passade på att dra en sväng till samhället och belöna oss med en mjukglass för att vi var så duktiga på nationella. Vi satt även och pratade minnen, sånt man helt hade glömt bort och skrattade åt det. Det är tur att tiderna och vi förändras! Jag är på bra humör nu, jag tror jag blev det efter historialektionen. Vi ska arbeta om historiesyn och då gör vi en uppgift med Astrid Lindgren, så jag har suttit och kollat på Emil. Jag måste få tag i lite gamla godingar, så jäkla bra alltså!

Det finns flera saker att glädja sig åt:
1. Våren verkar faktiskt komma.
2. Snart är det långhelg!
3. Planerna för valborg är riktigt fina.

Så, eftersom jag är på bra humör tänker jag göra något vettigt. Till en början SKA jag städa mitt rum, det är verkligen en sandlåda här inne och jag gillar det inte. Senare ikväll ska jag kika i matteboken så att jag klarar morgondagens matteprov. Så, ni får bara ha det bäst helt enkelt. Puss

Tejp är ju det nya.


Fin telefon va? Jag tänkte att jag skulle snygga till den och göra den lite personlig och då tejpade jag runt den. Inte. Min vanliga otur med telefoner. Jag är nästan chockad över att den här telefonen hållt hela 7 (!!!) månader. De brukar hålla 5-6 månader. Jag får väl se om jag kan ha den här ett helt år. Batteriluckan är det enda som är kört, så jag tejpade fast den. Vet inte om det känns värt att köpa en ny lucka för typ 200;-. Jag ska nog maila netonnet. Den är ju faktiskt försäkrad. Jag har ändå svårt att förstå det där med batteriluckor, dom är jämt jätte dåliga. Och den här? Världens sämsta plast skit och när telefonen var ny kostade den 3500;-. Min Nokia som kostade 1500;- hade ju tamefan  alluminiumlucka. Sur tjej. Jag kanske får köpa en ny lucka och ett skal (och nytt displayskydd, då skulle den ju fan se ny ut) fastän jag är på tok för snål, men om det kan rädda min telefon från att dö i förtid är det lätt värt det. Tejp är dock en duglig tillfällig lagning, jag lyckades tappa den i asfalten igår och då föll batteriluckan minnsann inte av. Skulle tänkt på det där tidigare, hehe.

Uäääk

Varje gång jag kommer hem mår jag dåligt. Min lägenhet ser verkligen ut som skit TROTS att jag städade förra veckan. Kom nu inte och dra några historier om att man ska dammsuga varenda jävla dag. Det ska man inte. Jag dammsugar typ en gång om året, det brukar hålla sig. ;) Nu ser det jävligt ut efter en vecka. Trots att det är hemskt att jag bor i en svinstia ser jag det som ett gott tecken. Mår jag dåligt av det kommer jag göra något åt det, jag väntar bara på den rätta tidpunkten och den kommer när som helst! Nu jävlar ska jag diska!

I want to kill everybody in the world

Jag kan minnas att solen sken i April förra året och vi satt utanför kalles och tryckte massor med glass. Precis som det ska vara. Nu är det snart valborgs och varenda dag är det samma dåliga väder. Förra året på valborgs sken solen. Det var fint förra året. Får vi ens någon sommar i år? Jag blir fan deprimerad av detta väder. Idag dog dessutom min sovmorgon pågrund av nationella. Förutom att jag höll på att pissa ner mig där inne så är det egentligen mer chill med nationella än vanliga lektioner eftersom tisdagar brukar vara den värsta dagen (förutom nu när vi fått sovmorgon på tisdagar). Jag antar att det gick bra. Det kändes inte speciellt svårt. Nationella i 9an gick ju hur bra som helst fastän jag nojade som ett as, men det var kanske bara för att vi blev så uppskrämda i 9an. Dom har inte pratat om nationella på samma sätt nu. Just nu har jag 90 minuter att döda. Vad fan ska jag göra? Ut och gå i snön? Städa? Läsa en bok? Lägga in tvätten i garderoben? Jag tror jag har kommit in i en sån där bra period igen, då jag faktiskt vill göra saker istället för att bara sova dagarna ut. Igår var jag ute och sprang i snön. Orkar inte vara sådär död som jag blir ibland. Ska städa lägenheten också. Ska börja leva igen. Tror jag.

Vart fan är det fina vädret?

Kära måndag

Idag har jag verkligen en för-mycket-vatten-dag. Tänker inte efter då jag dricker, så där så att det känns som att det man har i magen kan komma upp vilken sekund som helst. Jag känner mig för övrigt lagomt stressad(skolan, valborg, begravning, min grisiga lägenhet som borde städas och så vidare). Med det menar jag att jag snart ska gå ut och tvätta också, vilket brukar gå jävligt snabbt eftersom jag bara tvättar till mig själv. När jag slängt i kläderna i maskinerna borde jag börja fundera lite djupare över hur mitt hem ser ut. Mitt rum är typ en sandlåda och jag har hur mycket disk som helst i köket.. Är jag duktig skickar jag kanske iväg en liten beställning ikväll, om jag inte blir för snål. Skulle vara surt för mig om jag handlar upp mina pengar då jag inte har en aning om jag har sommarjobb eller inte. Hehe..

Så är det.


Parfym

Jag fick lunchsällskap av Malin idag, sen luktade vi på alla mina tomma parfymer. Det är kul att ha kvar dom, man får alltid flashbacks av dom (om man nu inte alltid använder samma). Dom flesta av mina luktar fjortis i 9an. Jag passade även på att klicka hem en ny:

Nattlig uppdatering


Jag ligger nästan och sover i tangentbordet nu i väntan på Jennifer. Eftersom jag väntar och ändå måste hålla mig vaken passar jag på att uppdatera här. Nathalies middag var mycket trevlig med god mat, bra sällskap, roligt spel och så vidare. Efterätten var finast också, var bara tvungen att ta ett kort på den. Badtunna ingick också i hennes kalas, men lilla jag hade inga badkläder så när dom andra skulle bada drog jag till Arjeplog. De senaste timmarna har jag bland annat hunnit prata om spöken och åka en massa bil. Om jag är trött? Skoja inte. Somnade på vägen ner från öberget till elevhemmet och då är det illa.

Lördag

Just nu sitter jag och camar och pratar på facebook. Emma är väldigt underhållande och dansar. Idag har jag tagit en lång sovmorgon och senare gick jag ut med Bixi. Det har snöat sjukt mycket, som tur är så är det inte kallt så den lär ju försvinna snart. Om ett tag bär det av mot Björklund till Nathalie, hon fyllde ju nämligen 17 i torsdags! :D

Vila i frid. ♥


Man ska alltid vänta sig det värsta - då blir man inte lika ledsen om det går dåligt. Men varför är jag ledsen nu? Jag påstod mig aldrig ha något hopp för det här men jag måste ha ljugit, jag var antagligen lika naiv som alla andra gånger. Jag har nog aldrig haft ett så dåligt uppvak som jag hade idag. Jag vaknade 06:30, kände först efter. Hade lite ont i huvudet. 4 minuter senare får jag ett sms från mamma där hon skrev att mormor lugnt somnade in vid tre tiden. Nej. Inte idag. Inte nu. Ska jag ligga kvar i sängen? Bara gråta? Stanna hemma från skolan? Eller ska jag försöka ignorera allt som kallas känslor och sorg? Jag klev upp, duschade snabbt, tog på mig kläder, skulle börja sminka mig. Men vet ni vad? Det funkar inte att sminka sig när man lipar. Jag var tvungen att skärpa mig, rädd för att stanna hemma, tänka efter. Vill inte vara ledsen. Jag lyckades skärpa mig, tog mig på dom två första lektionerna men sen funkade det inte mer. Jag satt bara där, precis som om jag också dött idag. Läste mammas sms igen, det var så fint skrivet. Mormor behövde inte somna in själv, mamma satt och höll hennes hand in till det sista. Jag kan inte förstå att allt är över nu. En person mindre att fira jul med. Ingen mer kycklingsallad på midsommar. Inga mer presenter då min syster fyller år. Inga mer sådana saker som är typiskt mormor. Det fanns inte mycket kvar från förr och nu finns det ännu mindre. Tiderna förändras och det är bara minnen som lever för alltid. Jag vet inte vad jag ska säga, har inte smält allt än. Det känns för overkligt. Det enda jag vet med säkerhet är att jag kommer sakna alla traditioner och allt annat som har med min mormor att göra. Tack för tiden och vila i frid. ♥

Idag är det ingen vanlig dag..


..För idag är det Jennifers födelsedag och jag ska göra ett försök till att skriva en grattishälsning på bloggen men när det kommer till sådant är jag faktiskt otroligt dålig på att formulera mig. Man brukar ju ofta fokusera på födelsedagsbarnet och ska jag berätta något om Jennifer så ploppar den här händelsen upp direkt(det kanske inte låter lika roligt som det var): Ovanför spisen hos Jennifer hade hennes mamma någon typ av torkat havsdjur/snäcka. Jennifer satte den mot örat och försökte lyssna. Sen sa hon ''Men hallå, ska man inte höra havet i snäckor? Mamma?'' Då sa hennes mamma att det inte alls var någon snäcka, utan ett djur. Då tjuter Jennifer, torkar sitt öra, kramar sin mamma och nästan grinar, exakt som en liten unge. Jag dog i skratt. Det var verkligen grädden på moset på mitt påsklov!

Mer finns nog inte att säga, så jag avslutar det här genom att önska min kära vän ett stort GRATTIS! :D ♥

Något som aldrig sitter fel.


Den 18 April 2012 innebär den sista dagen av Jennifers tonårsliv. Vad har vi gjort då? Tårtan till morgondagen så klart. Jag antar att vi överdrivit då det skulle handlas. Ett helt paket cocktail tomater blev ju tillexempel en halv tomat på tårtan. Jag ser inget konstigt i det hur som haver eftersom man oftast överdrivet allt när man har planerat något sådant och ursäkternas drottning måste ju också tillägga att ingen av oss gjort smörgåstårta tidigare. Trots alla rester som blev över av det som vi skulle dekoreras med är jag mycket nöjd över resultatet. Den blev ju ganska fin faktiskt. Hoppas bara att den är god, men det tror jag! :D

Miljoner ursäkter och dyr dag


Igår började jag mitt nyttiga liv igen. Jag och Jennifer gjorde en nyttighets deal och vi skulle peppa varandra. Om det går bra? Det beror ju på vilken synvinkel vi ska ha. Grejen med mig och Jennifer är att vi alltid ursäktar allt vi gör, så även fast man inte ska göra det så blir det okej. Jag kan iallafall skylla på att jag inte bröt löftet först, för det var det minnsann sjuklingen som gjorde. Med vilken ursäkt? Jo, hennes mamma hade bett henne att köpa något gott eftersom hon är sjuk och knappt kunnat äta. Jamen visst, awesome. Jag följer in till samhället för att hon ska köpa fucking ostkrokar och cola när vi har ett nyttighetslöfte. Bra. Inte. Efter lovet har jag kommit in i mina gamla vanor och vill äta hela tiden så då tänkte jag vara nyttig och köpa frukt så att jag kan äta något som åtminstone är lite bra då jag ska äta. Det blev inte bara frukt, men det säger väl bilden ganska bra? Innan jag var och handlade dumheter handlade jag go'saker. Imorgon ska jag agera smörgåstårt-tillverkare. Kommer förmodligen äta upp allt då. MUMS! Nu ska jag iallafall ut på en promenad för jag har tankat ny musik i mobilen och det behövs verkligen. Men jag ska ju faktiskt köpa gymkort imorgon. Jag sa det till Jennifer på ica också. Hon tyckte att det var roligt och jag fattar verkligen inte varför.

Bubblig


Jag har chockerat mig själv, pannkakan JAG satte in i ugnen blev lyckad och bubbligast i världen. Förra gången jag skulle vara duktig och göra pannkaka blev det skit, men nu blev den mycket bra (om man bortser från att den var lite överdrivet bubblig och att den bränt fast lite). Fast jag ska väl inte vara stolt över något, det var ju mamma som gjorde smeten. Skönt med en lunch på två timmar första skoldagen efter lovet iallafall. Jag är mätt som ett as och har en timma till att dryga ut. Vet inte vad jag ska göra. Överväger att ta ut min kära hund i solen, gå och lägga mig eller bara sitta här. Sen är det två lektioner kvar, skönt med kort dag.

Loka gör jämt konstiga smaker


Förra året var det loka med cocos smak som gällde. Första gången tyckte jag att det smakade schampo, men sen gillade jag den. Förmodligen gillade jag den bara för att den var udda. Har ju annars varit inställd på att ramlösa är bäst. Idag har jag hunnit dricka både en ny ramlösa och lokan. Lokan vann. Det är synd att dom inte finns i stora flaskor och att det bara är tillfälliga smaker. Men nåja, nog pratat om vatten.

Kom hem för ett tag sen. Så sjukt skönt. Jag har inte haft det dåligt där borta en sekund om man bortser från min mensvärk och förkylning, det har varit kul. Ytterhogdal är rätt mysigt faktiskt (inte bara dött, tråkigt och kallt som jag sa innan, hehe). Det dåliga med Arjeplog är all snö. Det har tinat alldeles för lite och jag börjar fan oroa mig för att sommaren aldrig kommer. Det gör man väl varje år. April förra året såg verkligen inte ut såhär..

En natt fylld med ångest

Att dygna kanske inte är så vettigt, fastän syftet är att man ska kunna sova på hemvägen. Men vad fan, man blir uttråkad, gör dumma grejer, får ångest. Vill lägga sig i sängen och bara gråta och hoppas på att mamma säger att allt blir bra igen. Men det blir inte bra igen. Jag ska iallafall undvika att kolla på videobloggar, det är då ett som är säkert. För det första, de flesta inleder sin äckliga jävla videoblogg med ''alltså eeehm, jag har inte så mycket att säga meeeen..'' JAHA!? VARFÖR I HELVETE GÖR DU EN JÄVLA VIDEO DÄR DU SKA PRATA DÅ!?!?!? Sen det där med att ta sig i håret. Och att prata otydligt (gör chansen ännu mindre att någon skulle lyssna). Herregud. Vet ni vad det värsta är? Man själv är likadan. Ofta. I skolan. När man ska redovisa en uppgift man knappt gjort och som man absolut inte förberett att redovisa. Så står man där, försöker läsa från pappret, vet knappt vad det står, vet inte vad man ska säga, tar sig i håret som alla jävla fjortisar gör i sina videobloggar. Omedvetet. Visst om man bara stog där och stammade och såg dum ut. Men håret. Alltså skjut mig. Jag tror jag ska raka av mig håret så att jag aldrig mer kan dra i mitt hår om jag blir nervös eller något. Det ser så sjukt korkat ut och det borde vara straffbart. Åhhhhh, död åt videobloggar och hår. :( Fan. Hatar allt.


Gått över gränsen?


De drömmar jag drömt det här lovet har ju varit långt ifrån normala, men jag tror det jag drömde i natt toppade de andra, för det här var riktigt stört. Visst att man börjar spela ett mobilspel, men att man drömmer om det? Jag har iallafall låst upp alla drycker och kakor i bakerystory och i natt drömde jag att mitt café hamnade på 0, eftersom jag låst upp allt. I drömmen så grät jag. Mycket. Detta har gått över gränsen och jag överväger faktiskt att sluta spela trots att jag gjort om mitt café så fint (den övre bilden är som det såg ut innan och den nedre är det nya). Man ska inte drömma om mobilspel, och gör man det ska man inte gråta lika mycket som när man drömmer mardrömmar. Haha, att jag ens skriver ut sånt här till allmänheten?

Sista dagen i YtterhogdalFjortonde April, lördag, näst sista dagen på lovet och sista dagen i Ytterhogdal. Imorgon bär det av till det riktiga Norrland igen, och jag klagar faktiskt inte alls. Orkar egentligen inte med skolan men det finns andra saker att se framemot. Städa lägenheten ska jag göra, planera kalas (smörgåstårta♥) och hoppas på att den riktiga våren kommer! Det är ju faktiskt bara två månader kvar till sommarlovet. Då får man chilla på riktigt.

Idag shoppade jag loss på Ica (en godispåse och ja, jag har ätit alldeles för mycket godis på lovet) och sen följde jag Jennifer då hon skulle tvätta hennes bil. Vi tog massa kort på hennes pappas bil och jag passade även på att fota mitt älskade godis då det fortfarande fanns ett hyfsat urval i påsen. Nu är det typ slut..

Intressant inlägg. Tack och hej


10 ord

Sova, träna, basta, godis, glass, bilkurragömma, bigbrother, regn, sol och lägereld. Mitt och Jennifers lov i 10 ord typ. Med det kan jag säga att vi var ute och lekte bilkurragömma igår också, när vi kom hem kollade vi på bigbrother, sen sov vi alldeles för länge. När vi vaknat var det soligt och när vi klätt oss drog vi på Ica och köpte glass, kort efter att vi var tillbaka stack vi till gymmet och sprang och bastade. Nu trycker vi lite godis och chillar. Sen får vi väl se.

Mardrömmar, träning och bastu

Rubriken beskriver min dag med tre ord. Självklart sov vi till klockan fyra idag också, imorgon ska vi försöka göra bättre ifrån oss. Vi har iallafall varit duktiga och tränat idag också, sen satt vi i bastun ett tag. Skönt. Jag har iallafall bestämt mig för att om jag någonsin ska ha ett hus så ska jag ha en bastu. Men jag vill inte ha hus, så jävla jobbigt. Mycket skönare och enklare med lägenhet. Det enda problemet med lägenhet kan ju vara grannar och tvättstuga. Mitt enda problem är min hund. Hoppas verkligen att hon får flytta in till mig snart igen. I natt drömde jag en av dom sjunkaste drömmarna på länge. Jag måste ha haft mensvärk i sömnen eller något. Huvvaligen.


Glassväder?


Besviken på min mobilkamera, den brukar ju vara bäst? Jaja, antar att en dålig bild är bättre än ingen alls. Men käkar man glass när det är kallt och regnar kanske det inte är meningen att det ska se snyggt ut? Det är iallafall vad jag och Jennifer gjort idag. Lite konstigt är det väl, men är det inte fint väder får man låtsats. Annars sov vi lite för länge idag också. Men vafan, som vi säger till allt annat - det är ju lov! Jag måste också erkänna att jag saknar Arjeplog lite också. Min lägga, Jutis, vännerna, hunden, mamma och syster. Tur att det står kvar när jag kommer hem, något jag inte hoppas finns kvar lika mycket är snön, men tyvärr ser det bistert ut vad jag fattat. :(

Haha?

Drömde något sjukt i natt, måste ha haft någon liten släng av feber och yrat till på riktigt. Iallafall så drömde jag att Amanda hade praktik på syslöjden i Arjeplog och att jag följde med henne dit. Efter ett tag kom Jasmin dit och då ifrågasatte jag att hon inte var på skolan. Då gick det upp för mig att jag inte var på skolan heller. När jag vaknade tänkte jag kasta mig på telefonen och be mamma sjukanmäla mig. Smart som jag är kom jag på att det är lov. Jag förstår inte hur jag lyckades glömma det när allt jag och Jennifer gör ursäktas med att det är lov.. Jag är inte helt hundra, men helt klart på bättringsvägen.


Slitnare idag

Jag trodde att vi var slitna igår. Idag är det värre. Smink kan inte alltid rädda fulingar, det är sant. Jag såg inte ett dugg piggare eller fräschare ut efter att jag sminkat mig idag. Lika jävlig som innan. Jag känner mig verkligen inte bra nu. Huvvaligen. Dumma näsa, dumma hals, dumma ögon, dumma, dumma förkylning! Och dumma mensvärk! Idag har vi gjort absolut ingenting, sov till halv 4 och sen  drog vi och köpte godis. Myycket godis som är slut nu (iallafall för min del). Det här lovet kommer inte sätta sig fint på magen. Jag får fan ta tag i mitt liv när jag kommer hem igen. Då blir det minnsann inget mer godis och onyttigheter. Men för att vara ärlig, jag saknar min havregrynsgröt lite och godiset var faktiskt inte sååå gott. Lite bönor här och nu hade suttit fint. Eller min och Emmas vegetariska tacos. Det är såå hemma nu. Bönor alltså. Äh, vafan. Ha en bra dag eller nått.


Klagomål/PMS kärring

Jag har verkligen börjat leva mig in i detta nu, men jag och Valentin är verkligen inte kompisar idag. Både Valentin och Melker är riktiga bråkstakar. Orkar inte. Med detta menar jag att varken jag eller Jennifer är speciellt tuffa. Min förkylning är absolut inte bättre. Konstigt va? Hade ju på mig riktigt ordentliga kläder igår *host* strumpbyxor *host*. Toppat på en rinnande näsa har jag världens äckligaste mensvärk. Nä, vet ni vad? Det är helt klart härligare att vara halvman. Men det är dags för mig att vänja mig då. Mens 12-13 gånger per år? Skojar ni. Vad är detta för jävla fjanterier. Jag vill inte ha mens 1 gång per månad. Alltså nääää. Men det är väl bara att vänja sig och acceptera, jag är ju visst tjej. Hehe. Nu ska jag snora vidare, hoppas ni har en härlig påsk iallafall. Tyvärr har jag inte det just nu. BLÄ!


dumma hals

Åh vad jag hatar att det alltid ska dyka upp massa gosaker på blogg.ses startsida. Jag är redan hungrig och all mat gör det inte ett dugg bättre. Jag får väl hoppas att Jennifer vaknar till snart, så kanske vi kan ta och äta något. Annars så har jag lyckats med något väldigt tragiskt eftersom det är lov. Min hals gör sjukt ont och jag är inte sådär 100 % förkylningsfri som jag vill vara. Men det går väl över, snart, nu, hoppas jag. Förresten, är det nu man ska säga glad påsk eller är jag för sen? :D

@ Jennifers place

Hejsan hoppsan. Vi kom fram till Jennifer igår på sena natten och då gjorde vi inget annat än att gå och lägga oss. Imorse vaknade jag först av mitt jävla alarm som jag glömt att stänga av för lov och lite senare då jag somnat om vaknade jag av att Jennifer skrattade. I sömnen... Idag har vi varit ute och gått och Jennifer har visat mig runt i Ytterhogdal och sen har vi fotat hennes bil också.

Fet va? ;)


Minst i världen


Här har vi en mycket konstnärlig bild på min väska som ser liten ut och som kanske är liten till och med? Jag gjorde ett misstag som man sällan annars gör när jag åkte iväg till Uppsala förra lovet. Jag packade för lite kläder och annars packar jag alltid för mycket. Det misstaget tänker jag inte göra idag, så jag kommer nog behöva mer än min väska. Det är ju trots allt ganska många dagar som jag är borta från mitt hem, så det är väl lika bra att packa hela garderoben. Typ. Jag lär iallafall få en stressig dag också. Flest lektioner idag, slutar kvart över 3, har det så lyxigt idag att mamma tvättar åt mig, men tvätten är typ klar när jag kommer hem från skolan och det är typ då vi ska åka. Jag grer upp det på nå vis. Kommer säkert gå bra. Eller?

Idag tror jag att vi är tillbaka på ruta ett när det gäller snö och kyla. Det är över 20 grader kallt. Ska man skratta eller gråta, leka att det är något fel på termometern, att det egentligen är januari nu? Hallå? :(

Beslutsångest

Så fort jag får in pengar vill jag handla. Med pengar menar jag inte bara det vanliga studiebidraget, för när det gäller den lilla månadsinkomst jag har blir jag otroligt snål. Jag har fått för mig att jag kommer svälta ihjäl eller dö på annat vis om jag inte värnar om mina pengar. Man vet ju aldrig vad som väntar. Man kan ju lika gärna bli skjuten eller något, och då kan det ju vara bra att ha några hundringar att erbjuda. Men nu har jag snart pengar och nu är det snart vår och sommar. Frågan är ju om jag vill ha en ny kamera eller om jag bara vill ha kläder och annat småskräp.. Snacka om beslutsångest från min sida. Eller ska jag kanske satsa på ett nytt objektiv till min kamera, eftersom det tydligen var det som var det största felet? Jag vet inte...

Måndag

Opepp på lov, opepp på skola, opepp på livet. Det är jag nu för tiden. Opepp på allt. En tråkig liten pms-unge bara. Men jag är mycket piggare nu faktsikt, jag är liite mer pepp på lovet för jag kanske trots allt kan åka med till Jennifer. :D Annars kändes skoldagen lite halvt onödig när vi bara hade en riktig lektion. För första gången i världshistorian var SA1s matte inställd. Det är första gången. Och eftersom matten var inställd skulle jag haft 2 timmars sovmorgon. Fuck. På historian hade vi inte heller någon lärare men vi skulle iallafall arbeta så det gjorde jag, som alltid. ;) Hehe. Jag fick iallafall beröm för att jag tog närvaro på hela gruppen i torsdags då ingen lärare kom och gjorde det. Efter historialektionen hade jag ett två timmars hål och efter det bara två lektioner. Chill måndag helt klart. Mitt finbesök har åkt hem och jag ska försöka ägna kvällen till att städa, kanske packa, blir dock lite svårt eftersom jag inte får rena kläder förens imorgon. Skönt hur som helst. Tveksam på att jag verkställer det jag ska. Men vad gör det om hundra år? Hohoho.

Btw, jag borde få pris. Jag fick både Emma och Jasmin att äta av min linssoppa och Emma hatar linser!

Störningsobjekt


Våren var ju typ här, vägarna var nästan tinade och allt var frid och fröjd.. MEN NU!? Nu är den där jävla snön tillbaka. Grått och vitt är det. Nej, usch. Den gör väl vem som helst omotiverad. Tur att jag bara har två och en halv dag att härda ut i Arjeplogsträsket. Nä, okej. Jag vet. Det är bra att det kommer snö på den snön som ska fara bort. Men just nu vill jag inte ha någon snö som ska ta bort den, jag vill bara att all snö ska bort och så vill jag ha sol och vår och tillsist sommar.

En väldigt ful bild


Igår handade jag, Emma We och Amanda lite grejor så att vi kunde laga tacos sen. Amanda tog en jävligt ful bild på oss och eftersom hon inte kunde vara med redigerade jag in henne lite sådär snyggt. Annars finns det inte så mycket att säga, jag sitter och kollar på barnkläder och leksaker och det tycker alla andra är väldigt onormalt. Jag har faktsikt insett något. Det är roligare att kolla på barngrejer än saker som man själv kan ha. Det kanske bara är för att det är roligare att vara barn. Min mamma och Bixi kommer iallafall på besök sen, så då ska jag se om jag kan skicka iväg någon beställning (ja, till mig själv) för i fredags gjorde jag en hemsk upptäckt. Det är hål i mina svarta byxor och mina svarta byxor är typ dom enda byxorna som jag har och faktsikt gillar. Men det blir bra, då kan jag köpa såna som förmodligen passar bättre, så jag slipper ha bälte hela tiden. Visst är bälte bra, men fan vad jobbigt det är när man har den här måste-hem-och-pissa-paniken. Då vill man inte ha bälte.

RSS 2.0
Bloggare