Jag gillar att köpa presenter till mig själv men jag gillar att shoppa också

Eftersom det bara gått lite mer än ett dygn sedan tentan så har jag fortfarande noll vetskap om hur mitt resultat blev. Är jag godkänd är det fritt fram för mig att köpa ett par nya skor. Jag tycker det är lite roligt att köpa presenter till sig själv, som en belöning för att man gjort något bra. Jag antar att det är det som kallas "att unna sig". Min shopping begränsas dock inte bara till presenter som jag av någon anledning inbillar mig att jag gjort mig förtjänt av, utan jag tycker att nya grejer är skoj. Idag var det dessutom sista dagen som Make Up Stores läppstift kostade 100 kronor och jag kunde helt enkelt inte låta bli. Läppstift är inget som jag använder speciellt ofta men jag tycker att det är kul att ha, dessutom är Make Up Store fina grejer så om de har något att erbjuda till bra pris vore det dumt att hålla tillbaka. Att jag skulle hålla mig undan något ljusrosa är ju också ytterligare en historia i hela köpet. 
 
Inlägg som dessa får er förmodligen att fundera på om jag är helt knäpp, vilket jag kanske är. För mig går det inte heller riktigt ihop det här med att vara en väldigt fattig student och att shoppa. Som sagt kan jag fortfarande leva på lite plus eftersom jag fått min sista lön, men sedan får jag nästan minska mitt konto för shopping till minimum innan jag skaffat ett jobb. Jag vill verkligen skaffa ett extrajobb. Efter att ha fått lön varje månad i cirka två års tid så känns det lite läskigt att inte längre få in några egna pengar, men något som också känns läskigt är just jobbsökandet. Alla människor som varit på skolan och snackat om att skaffa jobb, skriva CV och personligt brev har skrämt upp mig. Jag vet att de talat till oss elever med välmening, men tyvärr skräms de när de verkligen får det att verka helt omöjligt att skriva ett CV och personligt brev som arbetsgivare faktiskt vill läsa. Kanske har de rätt och förmodligen ligger det endel sanning i vad alla säger, vilket gör det sjukt läskigt. Man vill ju ha ett tillräckligt bra CV och ett personligt brev som inte slängs i pappersinsamlingen direkt..

Moments

Allt det här med Ada... Om man bara hälsat på henne finns det två alternativ, antingen tycker man att hon är läskig eller så blir man förtjust i henne. Jag har alltid varit förtjust i henne, men efter att ha bott med henne i lite mer än en månad har jag utvecklat en hatkärlek. Hon är verkligen skitjobbig, hon har rensat min lilla neccessär där jag hade hårsnoddar (hon leker apport med dem), skrikigt på nätter och tidiga mornar, öppnat min dörr och så vidare, men ibland, då har hon sina stunder då hon faktiskt bara är jätte fin och jätte söt. Ett sådant tillfälle är just nu.

Farväl kritiskt tänkande

Min allra första tenta är skriven för x-antal timmar sedan. Jag håller verkligen tummarna för att jag blivit godkänd, men som den pessimist jag är vågar jag inte alls hoppas på för mycket. Det kan vara väldigt farligt att ta ut för mycket glädje i förväg. Skulle det visa sig att jag totalfailade så skulle jag ju bli mer besviken om jag varit bombis på att jag klarat den. Å andra sidan blir jag nog lika besviken i vilket fall. Men skulle jag vara underkänd får jag helt enkelt glädjas åt att det finns möjlighet till att skriva en omtenta. Hehe. Efter tentan käkade filosoferna på V-dala nation. Jag beställde en hamburgare. En stor del av köttet var rått. Det märks verkligen att det är studenter som jobbar där. Hade det varit en riktig restaurang så hade det ju varit en liten katastrof om de serverade deras gäster råa hamburgare. Hade hamburgaren inte varit rå hade det däremot varit ett himla bra pris för en sådan hamburgare som faktiskt var en riktig hamburgare och inte kött och kartong som pressats ihop på någon fabrik.
 
Idag tar jag på sätt och vis farväl av kursen kritiskt tänkande. Har jag klarat tentan får jag ta farväl av den för gott, men som sagt... Inte ta ut för mycket glädje i förtid. Idag börjar vi på nästa kurs och jag har letat och letat på studentportalen efter sidan där man hittar vilken kurslitteratur man ska använda sig av. Jag tror att jag hittade rätt så när jag känner mig manad är det bara att bege sig ut och köpa boken. Jag borde köpa gymkort idag också men jag vet faktiskt inte om jag orkar. Ärligt talat hade det varit fruktansvärt skönt med en dags paus efter förra kursen. Men men, man kan inte få allt här i världen. Skönt att börja på något nytt! 
 
Har jag klarat tentan får jag dessutom köpa nya skor. Jag tänkte köpa dem när jag fått lön, men sedan tänkte jag att det skulle bli en tenta-present om jag blev godkänd. Jag behöver nya skor så nu får jag helt enkelt lägga hoppet på min egen prestation. 
 

Bönkok och wok

Bönkok är lika med billig wok som fick stå på menyn idag. Jag vågar ju vägra snabbnudlar som enligt många är den ultimata studentkosten, men som får mig att vilja gräva ner mig i min säng (eller typ spy). Eftersom jag lever med vegetarianer så äter jag vegetariskt för det mesta numera, vilket är bra på många sätt och vis. Som jag tjatat om hur många gånger som helst så är bönor både billigt och nyttigt. Jag vet att många inte gillar bönor men jag tror absolut att man kan vänja sig med mycket, för att börja tycka om det. Problemet med exempelvis bönor tror jag bland annat är att folk helt enkelt inte vet hur man ska tillaga dem. Nu när jag inte längre har en frys full med kött har jag fått öva. Idag blev det billig vegowok som bestod av vitkål, purjolök, spenat, svarta bönor, stora vita bönor, vitlök och woknudlar såklart. Det må vara nudlar i det hela, men det är tusen gånger bättre än snabbnudlar på alla sätt och vis - betydligt mer näringsrikt minst sagt. Detta är ett tips till alla fattiga studenter.
 
På tal om att vara student så har jag min första tenta idag. Förutom att laga mat idag så har jag även läst mina anteckningar. Håller verkligen tummarna för ett godkänt, men lyckas jag inte har jag tyvärr bara mig själv att skylla. Tänker inte skriva något mer nu, då kommer jag bara jaga upp mig inför tentan - vilket jag å andra sidan förmodligen kommer göra jäkligt bra på vägen dit. 

Blåögd och skelögd

Att ta fina bilder på djur är svårt. Idag bestämde jag mig för att försöka få några bilder på Adas fina blå ögon. Det gick som det gick, och jag kan inte låta bli att småskratta åt resultatet. Hon ser så fruktansvärt korkad ut då hon skelar så mycket som hon gör, men jag vet ju att hon inte alls är korkad då hon är den smartaste katten jag någonsin träffar. Seriöst, vilken katt öppnar dörrar egentligen, förutom Ada? 

Min sista lön

En väldigt speciell och omtyckt helg är kommen. För mig är den extra speciell eftersom det är min sista lönehelg och snart börjar mitt liv som en fattig student på allvar. Just nu har jag halvt studiebidrag och lån från CSN. Det är totalt cirka 4500 kronor per månad. Räcker det verkligen, kanske ni frågar er och jag kan svara direkt att nej, det är alldeles för lite pengar för att klara sig en hel månad. 1500 kronor inte en rimlig summa att betala resten av ens leverne för och jag antar att pressen på att söka extrajobb kommer bli lite större nu. Det funkar för mig eftersom hyran går på 3000 kronor och eftersom jag har sparpengar, annars hade det aldrig gått. Det är dags för mig att lägga upp en budget så att jag inte tömmer hela sparkontot innan jag tagit tummen ur röven och sökt extrajobb. Jag gillar att se kontot växa, men nu när det är dags för mig att växa upp blir det lite svårare. 
 
Hur som helst gick jag en sväng på stan. Jag tänkte att det skulle vara roligare att gå på stan när kontot faktiskt inte ekade tomt men det var många fler som hade tänkt precis som mig. Jag tänkte att nu när jag fått min sista lön var det tid för att köpa ett par nya skor. Vem vet när annars jag kommer ha råd med det, och skor behöver man ju, right? Jag kom dock hem tomhänt. Jag stod länge och granskade diverse saker. Jag satt fast på bodyshop länge. Sedan jag flyttade till stan så har min hy blivit dålig. Jag brukar inte direkt ha några problem med min hy annars så det är skitirriterande. Jag gillar bodyshop men problemet är att det blir lite för dyrt att köpa produkter för min hy för typ 500 kronor på en gång, så det enda jag kom hem med var lite prover. Jag får helt enkelt se om det är något att ha, men mest av allt hoppas jag på att min hy blir som vanligt igen så att jag kan fortsätta med det billigaste alternativet till så kallad ansiktsvård - handtvål och bodylotion. Hur som helst har jag bestämt mig för att jag inte får köpa några presenter till mig själv innan jag klarat tentan, och klarar jag inte tentan får jag bita i det sura äpplet. 
 
Efter en lång stund på stan var jag både trött och hungrig så det var dags för lunch. Uppstekt palt med bacon och äpple fick det bli. Jag antar att det låter väldigt skumt men det var faktiskt helt okej. Jag hade en ensam liten stackars palt i kylen sedan mitt paltkok, och på bara den skulle jag inte hålla mig klar i huvudet speciellt länge. På norrmejeriers hemsida läste jag att stekt äpple funkade till palt så jag provade att komplettera med det. Baconen var jag faktiskt så gangster att jag köpte på ica. Som sagt bor jag med en vegetarian så köttprodukter är ingenting jag konsumerar i speciellt hög grad längre. Nu mina vänner, är det dags att fylla på med lite energi (har druckit tre kaffekoppar idag men är ändå jätte trött??) och sätta igång med tentaplugget på riktigt. Önska mig lycka till!

Jag minns en tid

Just nu är jag helt fixerad vid skolgång och plugg. Med detta menar jag inte att jag är helt inne i mitt eget plugg, som jag borde vara, utan jag är snarare fäst vid tanken om hur man får till en perfekt studieteknik. På måndag har jag min första tenta och låt mig med en lätt överdrift säga att jag skulle bli djupt deprimerad om jag inte skulle bli godkänd på den. Jag har faktiskt aldrig misslyckats på något prov först i ettan på gymnasiet när matten gick åt helvete. Jag har inte alls någon stor erfarenhet av att bli underkänd på prov. Att misslyckas på prov är helt enkelt något jag bara har väldigt svårt att acceptera. Jag kommer ihåg i nian då vi skulle ha prov i grammatik. Grammatik är ju verkligen skittråkigt och onödig kunskap enligt många, jag satt dock och läste in mig på alla de där sakerna som jag absolut inte kommer ihåg idag. Efter vi haft provet var vår lärare väldigt besviken på grund av att nästan ingen hade klarat provet. Ingen hade helt enkelt pluggat. Det skar i mig att höra klagomålet för jag kunde inte förstå hur jag inte hade klarat av provet (men jag var dock ett av de få undantagen). Detsamma hände på ett prov vi hade under gymnasiet. Eftersom vi nästan aldrig hade prov hade vi inte heller någon vana att plugga inför prov. Jag gjorde det ändå lite smått. Vår lärare blev besviken och det blev jag också då jag inte förstod hur jag inte hade kunnat klara provet (men det hade jag gjort). Så, som sagt. Det vore en liten undergång för mig. Men självklart är det okej att göra fel och att misslyckas ibland, trots att det är en lite jobbig upplevelse för mig. 
 
För att öka chanserna för att klara tentanså vore det ultimat att bara sitta och plugga hela dagarna fram tills dess (kanske borde tänka på det där förbannade grammatikprovet på högstadiet), men såklart är det inte riktigt vad jag gör. Om jag inte misstar mig helt så börjar jag dock förstå till en viss del vad vi egentligen håller på med nu. Det känns som att poletten trillar ned någon gång nu på slutet och att det bara är att plugga på ytterligare för att faktiskt förstå det hela. Vad jag kommit fram till, som inte borde vara helt chockartat, är att filosofi är otroligt likt matte. Detta får mig att tänka på den tiden då jag faktiskt var bra på matte, vilket var under grundskolan. Visst hade jag mina moments då, då jag tyckte att allt bara var massa siffror och bokstäver som jag inte förstod något av, men efter ett tag föll poletten ofta ner och allt kändes självklart. Jag börjar få liknande känslor som förr och det är så skönt på något vis. Nu ska jag inte ropa hej innan jag är över bäcken men jag får en bra känsla. Inte en sådan känsla som säger att jag kommer klara tentan utmärkt, men att jag faktiskt börjar förstå litegrann. Att sådana saker som länge verkar vara en enda gröt börjar verka lite vettiga. Kommer jag bara igång med pluggandet nu så kanske skolsaker börjar kännas bättre överhuvudtaget. Något jag iallafall kommit fram till är att man måste ge saker tid. Det tar tid att lära sig och därför ska man inte ge upp direkt. Min motivation till att plugga har ökat ett litet steg och ett litet steg är alltid bättre än att stå still. Hur det går återstår nu bara att se. Fan att jag ska ligga på gränsen mellan att vara sjuk och frisk nu när jag äntligen känner för att ta tag i mitt liv! Gårdagens spinning var verkligen inte så bra som det kändes för tillfället, håller tummarna på att jag mår bättre och inte sämre imorgon. 
 
För fyra år sedan såg skolan lite annorlunda ut motför idag: Jag antar att skolrelaterade utflykter är historia för min del.
 

Sep. 24, 2014Idag har tentaplugg och spinning stått på schemat. Kylan har kommit till Uppsala också. Visserligen har vi ännu inte fått årets första snö som alla hemma i Arjeplog, men så är det i södern. Snö kan jag gärna vänta med ett tag till, och gärna minusgrader också för den delen. Nu kan jag iallafall gå klädd i långärmat och jacka utan att dränkas i svett.

På tal om att dränkas i svett, efter ett par timmar på engelska parken gick jag hem igen och sedan kom Linda över en stund innan vi drog till friskis&svettis för att spinna. När kylan kommer är ju ett gymkort lite smidigare än att springa ute, så idag var det dags att prova på något där. Jag vet inte vad jag ska säga om spinning. Jag gillade det men jag trodde verkligen att jag skulle dö. Så sjuukt jobbigt men så sjukt härligt när man väl klarat av det. Tror iallafall att det är något jag vill fortsätta med, i framtiden ska jag dock ta med en handduk och vattenflaska för det behövs verkligen!

Köttgryta
Jag gjorde köttgryta av mig själv alldeles nyss. Imorse kändes det nästan som att jag inte alls höll på att bli förkyld så jag bestämde mig för att dra ut och springa. Jag tyckte att det var kyligt direkt jag kom ut, men en riktig krigare ger inte upp ni vet? Iallafall började det regna när jag väl var på spåret så efter ett tag då jag frös och kände mig sjuk och jävlig vände jag tillbaka hem. Kall och sorglig tappade jag upp ett bad. Höll typ på att dö. Vattnet var så jävla varmt. Jag blev inte liggandes där speciellt länge, jag har ju en dag och framförallt plugg att ta tag i. Jag somnade ganska fint igår när jag skulle plugga. Sover sällan på dagarna eller då jag inte tänkt sova, men när det händer har det ofta med plugg att göra. Sjukt synd, har ju både tenta och högskoleprov att prestera på!

Norrländsk matglädje

För ett par veckor sedan kokade jag och Linda palt. Det är lustigt det här med att man tycks bli mer lokalpatriotisk när man väl lämnat hemmet. Jag var inte så hemskt förtjust i potatispalt när jag fortfarande bodde i Arjeplog men nu är det en sak som jag kan bli sugen på. Dessutom är det ju bra för en studentekonomi då de enda ingredienserna som behövs är väldigt billiga, det vill säga mjöl, potatis och salt. Idag gjorde jag en laddning palt och den blev inte alls lika bra som den blev för några veckor sedan. Visst gick den att äta men det var som om allt bara ramlade sönder. Nu tillsatte jag ju visserligen lite havregryn och kruskakli, men det borde väl inte spela något roll egentligen? Jag kan bara inte förstå hur man kan misslyckas med att koka palt, det måste ju vara en av de simplaste maträtterna som finns. Nåja, mina kokkunskaper är inte alltid att skryta om, bättre lycka nästa gång. Längtar dock efter mammas blodpalt, mums! På en månad i Uppsala verkar det som jag växt till värsta stereotypa norrlänningen. Vet knappt vem jag är längra, det är verkligen inte likt mig, vad hände egentligen? Eller är det kanske så att ens ursprung blir tydligare när man inte är där man hör hemma? Nåväl, att tycka att palt är gött är inget negativt, för som jag sa - billigt, billigt! Testa själv och bli en lycklig människa, recept finns på norrmejerier!
 

Vill man så kan man

Idag är det dags att ta tag i plugget inför högskoleprovet. I veckan är det också dags att ta tag i plugget inför tentamen om en vecka. Det är mycket som det är dags att ta tag i. Det är alltid mycket som det är dags att ta tag i. Det är lätt att tänka att man ska göra massvis med grejer men svårare att faktiskt göra något av det. Det är inget ovanligt med mycket snack och lite verkstad men det är så himla tråkigt. Det är så lätt att sätta upp planer och visioner inför framtiden men det är också fruktansvärt lätt att skjuta iväg upp allting och låta saker gå som de går för att sedan glömma bort vad tanken var från början. 
 
Idag skulle jag helst av allt bara sova i soffan. Som sagt sov jag som en riktig kratta i natt, jag är fruktansvärt trött och jag har en förkylning som håller på att bryta ut. Vädret är riktigt dåligt och allting känns bara fel. Jag hoppas verkligen att kaffekoppen räddar mig så att jag orkar plugga. Jag hatar när orken inte räcker till. Jag tänkte ju att jag skulle ut och springa idag, men när vädret är såhär inser jag ännu mer att jag borde gå och köpa ett gymkort men jag orkar inte. Jag kan bli så fruktansvärt ledsen de dagar då jag faktiskt är trött, dels för att det känns som ett misslyckande och för att jag andra dagar, då jag egentligen haft orken till att göra saker istället bara varit lat. 
 
Det sägs ju att vill man så kan man, men det räcker tyvärr inte bara med att vilja. Tyvärr måste vi väl också inse att vi inte är några supermänniskor, att vi ibland inte orkar och att vi ibland inte når hela vägen fram fastän det är sorgligt. Jag har en sådan himla prestationsångest, jag vill verkligen inte misslyckas och detta hindrar mig från att inse att saker faktiskt tar tid. Suck, jag verkar vara tillbaka i gnällkretsloppet. Att jag är negativ och självkritisk är väl dock ingen nyhet. Ibland verkar det ju som om jag inte har någon som helst självuppfattning. Nu återstår det att se om kaffekoppen kan göra underverk för mig.

Sep. 22, 2014Godmorgon.
För första gången på ett par veckor har jag tidig skolan. Ska dock dit en timma innan så vid 07:50 måste jag gå. Har sovit sämst i natt, är tjock i halsen och det regnar ute. Känns inte gynnsamt för en förkylning som är på G, men nåja, jag får väl skylla mig själv eftersom jag bad om höst. Med höst menade jag dock inte regn, jag har ju inte ens ett paraply?!?

Tid för uppdatering

Eftersom jag bott i storstan en månad tyckte jag att det var dags att uppdatera lite här på bloggen. Jag är ju inte längre en arjeplogare som lever arjeplogslivet, utan jag är en utflyttad sådan som är förvirrad här i storstan. Vet inte om jag är riktigt nöjd. När jag just hade skapat min blogg tyckte jag att det var roligt att bråka med HTML-koderna men nu orkar jag bara inte. Det är synd att jag är helt tålamodslös. Hade jag fått den gåvan hade jag ju förmodligen varit grym på både photoshop och HTML, men inte det. 
 
Imorse ville jag verkligen inte vakna. Jag är så fruktansvärt trött och jag har ont i halsen. Jag trodde verkligen att jag skulle slippa den rådande förkylningen men det var tydligen väldigt naivt av mig. Jag måste ta tag i plugget nu, men det är jobbigt då huvudet gör ont och halsen är irriterad. Dålig timing kroppen, dålig timing. 

Reccegask

Redo för reccegask!
Fördrink nummer ett, 15:00, gick ut på att göra i princip ingenting tills det att vi skulle gå till universitetshuset för någon slags välkomstceremoni.
Norrlandsnation kom dit ungefär först och vi fick gå in sist. Vet inte hur länge vi stod och väntade men jag kan inte påstå att det var det roligaste under kvällen.
Välkomstgrej i universitetsaulan som förövrigt är jätte fin, jag tycker dock att det är tråkigt att lyssna på massa tal. Tillsist lyssnar man ju inte på talen överhuvudtaget. De hade väl kunnat ha stå-upp-komik istället eller något lite livligare.
Tillist började sittningen. Förrätten var något med västerbottensost och renkött. Riktigt gott faktiskt. 
Fancypants med bordsplacering och grejer. 
 
Igår var jag på min första gask på Norrlandsnation. Det var en gask som var anordnad för nya studenter vilket passade utmärkt för både mig och Linda. Jag var dock den minst rutinerade av oss, då hon går på ett program och har nollats till skillnad från mig som bara är en kursare. Tillställningen började 15:00 med en fördrink på nationen. Tanken med den var förmodligen att vi skulle mingla fram tills att vi skulle gå till universitetshuset för någon slags välkomstmottagning. Tiden i universitetshuset var sjukt långdragen och det dröjde flera år (kändes det som) innan vi gick tillbaka till nationen för den andra fördrinken. Tillsist började även middagen. Förrätten var riktigt god. Som vanligt när det ska vara något norrländskt så innehöll det både västerbottensost och renkött. Huvudrätten var tyvärr ingen höjdare. Det dröjde länge innan mitt bord fick mat och när vi väl fått mat hade de flesta andra borden redan hunnit äta upp sin mat, vi avbröts två gånger och innan vi hade hunnit äta upp så var det dags för en paus. Under hela sittningen fanns det bara två tillfällen som man fick gå på toa, röka, sträcka på benen eller vad man nu kände för att göra. Trots att jag kände mig sjukt vilsen i sittningen tyckte jag att det var trevligt. Något jag dock inte kan förstå är VARFÖR de serverar öl, vin och sprit? Det är ju som gjort för att man ska bli bajsbakis. Jag vet att det är för att det ska vara festligt och grejer, men varför göra det svårare för alla? Mitt huvud var inte glatt idag. När sittningen var slut var det eftersläpp så vi dansade och hade oss tills det stängde 02:00. Klockan 05:30 kom jag hem med hickan från helvetet och väckte de andra i lägenheten. Eller så var de redan vakna, vad vet jag, lite pinsamt var det dock. Ser iallafall framemot fler kvällar här i Uppsala. Eftersom jag inte vet vart jag kommer hamna efter den här terminen är det bara att ta vara på tiden jag har här, för jag har svårt att tro att någon annan stad kan ha lika bra studentliv som Uppsala.
 

Det hände igen

Det hände igen. Igår när jag kom hem från föreläsningen var jag så hungrig men jag visste inte vad jag ville äta, kunde verkligen inte komma på något som verkade vettigt. Det enda jag visste var att jag var tvungen att äta för jag hade redan fått ont i magen. Det finns både för-och nackdelar med att bo ovanför ett Ica. Det finns ju så jävla många alternativ och alla som känner mig vet att jag inte kan bestämma mig. Jag byter säkert ut mina varor tre gånger innan jag tillsist bestämt mig för vad jag vill ha. Efter att ha spenderat mellan 20-30 minuter nere på Ica kom jag hem med ost och marmelad, så det fick bli ost, marmelad och knäckebröd till middag. Jag tycker om knäckebröd och jag tycker om ost och marmelad så det fick även byta ut min tråkiga havregryns gröt nu. Knäckebröd är grymt, speciellt när man är pank. Ett paket som räcker hur länge som helst kostar typ 10;-. Det som är bra med knäckebröd är att det håller hur länge som helst. Mjukt bröd möglar ju på bara några dagar. Något som är synd är att jag jämt föräter mig på billiga grejer jag tycker om. Jag fastnar jämt för vissa saker och vill äta det vid varje tilflälle som finns. Om jag inte kan kontrollera mig själv nu riskerar jag att äta knäckebröd till frukost, lunch och middag i kanske två veckor för att sedan hata knäckebröd i ett år. 
 
Nu ska jag sluta dra historier om knäckebröd och fortsätta titta på TV innan jag tar tag i dagen. Vet inte när jag måste börja fixa mig. Idag tänkte jag locka håret med en locktång och det kan ju ta sin tid. Har förövrigt inte gjort det på flera år så resultatet har jag ingen aning om hur det kommer bli. Får hoppas att resultatet av kvällen bli bra iallafall, och att mina 99;- skor är min räddning.

Dimma

Den översta bilden tog jag för två dagar sedan och den undre tog jag imorse när jag var ute och sprang. Igår frågade jag när hösten skulle komma och jag antar att någon slags vädergud hörde mig eftersom det var både kyligt och dimmigt imorse. Det känns faktiskt fruktansvärt skönt att jag kan dra på mig en långärmad av tröja utan att behöva oroa mig för att koka över. Snart är det dags att ta tag i dagen, mina planer innan föreläsningen är att hinna läsa plugga lite och sedan köpa lite småkrafs på stan. Nu håller jag tummarna för att skorna jag tittat på finns. Att ha butikerna fem minuter bort är inte alltid så mycket bättre än att vara pro-internetshoppare, sakerna man spanat in på internet finns nästan aldrig i butikerna..

Skor för varje tillfälle

Något jag aldrig shoppat i överflöd är skor. Jag ser inte meningen med att köpa massvis med skor från typ skopunkten. När jag väl köper skor vill jag ha skor som håller bra, som är fina och som är bekväma. Med detta vill jag säga att även skor med klack ska vara så bekväma som de kan vara. Och att converse verkligen inte klassas som bekväma skor. Nä, skinnskor och skor med hyfsad sula. Även pumpsen jag använt två gånger och kommer ha användning för på fredag. För det första är modellen bara bäst och sedan är de faktiskt förvånansvärt sköna för att ha en klack på 10 cm. Platå ska det vara. 
 
På fredag är det reccegask på Norrlandsnation, vilket jag ska gå på. Då ska man ha klänning och grejer och det betyder också att jag ska ha mina pumps. Problemet med detta är dock att hela tillställningen börjar 15.00 och slutar inte först 02.00. Jag, 10 cm klack i princip en hel dag?! Det skulle aldrig hända. Skulle jag ens tvinga mig in i den situationen skulle det sluta med att jag antingen skulle gå barfota eller hitta en avlägsen plats där jag kan gråta över mina onda fötter. Har jag några lämpliga alternativ att ta med i en väska? Nja, röda converse eller vita(numera gråa) sneakers känns ju inte speciellt lämpligt till en klänning som är ljuslila. Därför tänkte jag köra på den bästa och billigaste lösningen och traska iväg till H&M imorgon och köpa ett par billiga ballerinaskor. Huruvida de håller eller inte spelar inte så stor roll då de bara kostar 99;-. Hellre ett par engångsskor än en outhärdlig smärta. Jag vet att man brukar säga att om man vill vara fin, så får man lida pin men jag vet verkligen inte om det är värt mödan. Mina fötter och ben är ju på många sätt en sorglig historia och jag vill behandla den delen av min kropp som bär upp mig varje dag med respekt (lol). 
 
Under balen bytte jag kläder senare under kvällen. Jag ska verkligen inte klaga så mycket på mina pumps för jag klarade mig mycket längre än vad jag trodde att jag skulle göra, men senare under kvällen efter mycket spring och dans fick jag skavsår på tårna. Jag tittade igenom bilderna och funderade på hur jag egentligen härdade ut så länge. Kunde inte låta bli att skratta ihjäl mig inombords. Det var helt klart en väldigt rolig kväll, men alltså... En del bilder borde man kanske inte titta på, eller åtminstone enbart titta på när man är ensam.
Fan, snart verkar det ju som om jag verkligen saknar Arjeplog av hela mitt hjärta!
 

Plugg och sånt

Idag bytte jag universitetet mot sängen och läste där istället. Det gick förvånansvärt bra. Jag bestämde mig för att läsa ett kapitel utan att röra varken telefon, TV eller dator. Huruvida jag verkligen förstod vad som stod där är en annan femma. Jävla engeleska. Tänk om jag vetat hur mycket det hade underlättat för mig om jag faktiskt tagit engelska lektionerna på allvar när jag hade chansen att lära mig något. Men nej, det är helt enkelt lätt att vara efterklok. Jag får helt enkelt se till att bli lite skickligare på engelska nu då, när jag vet att jag behöver det. 
 
Det är dags för mig att lägga upp pluggstrategier. Idag köpte jag en sån där HP-guidebok. Det sved lite i plånboken att köpa en bok för 400 kronor, men om den hjälper mig att förstå mig på det förbannade provet så var det väl värt. Högskoleprovet och vad jag ska plugga i framtiden ger mig lite ångest. Hur ska lilla jag, på allvar veta vad jag vill göra med mitt liv?

Saknad av hösten

Det är september och i Uppsala är det jätte varmt. Det är verkligen jätte varmt och jag har inte riktigt förstått det än. När jag åkte från Arjeplog för cirka en månad sedan trodde jag att det var dags för min tunna dunjacka. Här går det inte riktigt att ha någon jacka överhuvudtaget. Det går knappt att ha långärmade tröjor utan att bli genomblöt i svett efter att man gått upp för Carolina-backen. Visst kan värme vara härligt men efter att ha genomlidit en stekhet sommar längtar jag bara efter höst. Min saknad av hösten blir inte alls bättre utav att se bilderna mamma lägger upp på facebook. Jag vill också ha löv i alla olika färger, gå i skogen och plocka svamp, ha stickade tröjor och mysiga halsdukar, tända ljus och dricka te. Jag älskar hösten, den är så himla fin. När ska hösten komma till Uppsala?
 

Huvudvärk

Hej gott folk. 
Jag tänkte göra en liten uppdatering om vad som sker i mitt fantastiskt händelserika liv. För det första kan jag ju börja med att jag borde lägga största delen av mitt fokus på att plugga om jag vill klara tenten i slutet av den här månaden, men att jag inte riktigt lyckats med detta ännu. Jag har så himla svårt för att sätta mig och plugga hemma. Jag har alltid haft lättare för att fokusera och engagera mig på lektioner, men tyvärr funkar ju inte universitetet så. Idag satt jag dock och läste på skolan ett tag och det gick otroligt mycket bättre än när jag suttit hemma och haft datorn inom räckhåll. Det är ju så himla mycket intressant som sker i de sociala medierna nu. Jag kan bara inte låta bli att läsa kommentarsfälten på olika politiska inlägg för de spårar alltid ur. Jag har själv inte gett mig in i någon sådan ännu. Tänker inte göra det heller. Jag förstår faktiskt inte hur ni orkar, ni måste verkligen känna er fyllda med energi. Det är ju så fruktansvärt jobbigt att föra någon form av diskussion, eller bråk, som det ofta blir när det handlar om politik i text. Jag kommer ihåg de ljuva dagarna från min ungdom då man fortfarande orkade bråka på SMS. Hur arg man blev. Hur frustrerad man blev. Hur mycket man verkligen försökte få fram sin mening i en text utan att skriva massor med eleka saker och hur man insåg, när man skickat iväg sitt SMS, att det inte stod något vettigt alls. Eller att man totalt missat att framföra det man egentligen menade. 
 
Bara av att jag börjar tänka på att försöka diskutera lite argt på internet gör att min huvudvärk sedan dagens löptur växer fram igen. Jag har två vanliga problem när jag drar ut för att springa. För det första blir jag alltid kissnödig. Nu springer jag inte längre på något fjantigt löpband hemma. När jag gjorde det var det aldrig ett problem. Inte ens när man sprang ute i Arjeplog var det något problem för det fanns hektar med skog där man kunde kissa om man nu var tvungen men det är inte riktigt samma sak i Uppsala. Dessutom vill jag ju inte heller strunta i att hinka vatten innan jag drar ut för då får jag ont i huvudet innan jag ens kommit mig ut. Men huvudvärken, det är problem nummer två. Idag hade jag tur och fick inte ont i huvudet först då jag var klar. När jag har otur kan jag få ont i huvudet innan jag knappt börjat. Ni kanske tycker att jag är en mes, men jag står verkligen inte ut med att ens försöka få upp någon puls när hjärnan redan pulserar. Vet inte varför det blir så. Om någon kan berätta för mig vad jag gör för fel så skulle jag uppskatta det. Mm, eller så är jag helt enkelt menad för att vara lat och borde skita i att försöka. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro. 
 
Nog om detta, nu ska jag fortsätta läsa kommentarsfält (hehe). 

#hatarnärdethänderIkväll blev det sen middag för min del. Jag satt länge hungrig framför TV:n av den anledningen att jag helt enkelt inte visste vad jag ville äta. Jag hatar när det händer. Jag är inte den typen som orkar gå hungrig och som omgivningen inte pallar med hungrig, jag blir en riktig satmara helt enkelt. Efter många funderingar på att äta böngrytan som var över eller koka ris och steka kyckling gick jag tillsist ner till Ica och köpte något så glammigt som falukorv och potatis.

Egentligen hade jag tänkt äta något fancy på en dag som denna. Man brukar ju säga att valdagen är en festdag och då ska man väl festa till det. Jag försökte tänkta ekonomiskt (förutom att jag småhandlade då) och kom därför inte hem med något naturgodis. Måste verkligen komma in i det här att vara en fattig student. Jag har egentligen inga svårigheter med att äta billigt förutom att mitt drömscenario skulle vara att kunna köpa fina, bra råvaror utan att behöva tänka på plånbokens begränsningar, den tiden blir helt enkelt min en annan gång. Snabbnudlar? Aldrig. Fyfan. Usch. Vegetariskt är ju däremot mycket bra för en med en "inkomst" lik min. Ikväll blev det dock rena köttfesten (förutom att det inte var mina älgköttbullar men man kan inte få allt här i världen).

Högskoleprovet

Nu har jag anmält mig till högskoleprovet. Det är förmodligen inte sista gången eftersom det är den enda chans jag har att komma in på det programmet jag vill, men tyvärr tror jag inte att jag kommer nå det resultatet den här gången. Imorgon bör jag gå till en bokhandel och köpa en sån där övningsbok som finns. Allt kring högskoleprovet får mig bara att må lite illa. Jag gjorde det förra hösten och det gick verkligen skit. Jag klev upp tidigt som satan för att åka iväg till Arvidsjaur. När jag väl satt där vid bordet med pennor framför mig förstod jag typ ingenting (aldrig tidigare gjort ett prov av den typen), var trött, less och orkade inte ta provet speciellt seriöst. Om jag nu verkligen vill plugga vidare bör jag väl ha en lite annorlunda attityd det här året. Men jag vet inte, jag skulle inte säga att jag är speciellt hoppfull. Å andra sidan så är det många andra som har klarat av det, så varför skulle jag inte göra det till slut? Jag får försöka tänka som jag gjorde när jag skulle ta körkortet. Jag var ju helt övertygad om att jag aldrig någonsin skulle ta körkortet eftersom jag för första gången satt framför ratten förra sommaren och fick gå igenom koppling, broms, gas och bara sådana basgrejer. Då tänkte jag på hur många som andra som kunnat ta körkort och tänkte att om de klarade av det, varför skulle inte jag? Jag menar, efter mycket övningskörning satt jag ju där med mitt körkort i januari i år. Mm, så mer positiva tankar och HP-PLUGG. Annars får jag helt enkelt komma på en plan B.
 
Det här med gymnasiet var så jävla surt. Jag hade förmodligen kunnat komma in på programmet jag vill om jag hade varit lite duktigare i ettan. När jag gick i ettan var jag inte sådär jätte brydd utan det fick gå som det gick. Jag har aldrig egentligen varit en så kallad pluggmänniska som kämpat mot högsta resultat. Det har nog aldrig funnits i mina tankar att jag skulle kunna nå det högsta. När jag kom på vad jag ville plugga efter gymnasiet blev jag lite seriösare, trots att jag mådde sjukt dåligt under år två på gymnasiet fick jag bättre betyg än någonsin och i trean gick jag ut med högsta betyg i alla kurser men nådde ändå inte riktigt hela vägen. Jag hade ett program som var nummer ett för mig och ett annat alternativ, ifall det första inte skulle gå. Under vårterminen fick jag reda på att jag inte ens var behörig till dietist som var det jag ville gå om jag inte skulle ta mig in på jurist. Det var lite som ett slag i ansiktet då jag varit övertygad om att jag skulle få söka till det. Det är en kurs som saknas - naturkunskap 2. Vi läste den första naturkunskapskursen i trean så allt var kört ändå. Jag vet att jag inte är ensam om att sakna kurser till program, speciellt inte bland de som gick på GY11 då det var tjorvigt från första start. Årgång 1995 blev ju försökskaniner på det där. Jag blir irriterad när jag tänker på det, men vill man så kan man och så vidare. Ibland tänker jag bara att skolan kunde skött information och sådant lite snyggare. Så fort man nämnde något om att de bör informerat om behörighet inför högskola och så vidare så fick man ofta spydiga svar om att vi är så gamla att vi ska kolla sådant själv. Vafan, Hornavanskolan hade liksom TRE HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE PROGRAM, DE FLESTA ELEVER GICK PÅ ETT HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE PROGRAM INFORMATION BORDE VÄL ÄNDÅ VARA EN NATURLIG DEL FÖR SÅDANT SPECIELLT NÄR EN GYMNASIEREFORM SKETT ELLER ÄR JAG UTE OCH CYKLAR???
 
Anyway, ingenting av detta gör någon skillnad just nu förutom högskoleprovet. Det är helt enkelt bara att satsa på det. Om jag bara kunde skaffa en bra studieteknik och faktiskt plugga. Dags att ta upp kursboken för kritiskt tänkande dårå!
 
 

Syster, studentliv, saknad

Till dagen i ära har jag inte gjort ett skit. Jag har inte ens pluggat och jag har inte hoppat i några vettiga kläder, det vill säga - jag har legat i soffan i haremsbyxor och linne hela dagen. Det trevligaste jag gjort idag var ett två och en halvtimma långt samtal med min syster som numera bor i Kalmar. Det är spännande att höra om hennes nya liv och så kan jag ju berätta om mitt nya liv. Förutom studentliv i Kalmar och Uppsala blev det såklart endel snack om politik. Det är svårt att undvika sådana samtalsämnen ju närmre valet vi kommer. Dock känns det ju tryggt att prata med en syster, där åsikterna inte direkt krockar så mycket med varandra. Att undvika politiksnack är att föredra. Det känns ju rätt onödigt att eventuellt skapa konflikter kring politik, speciellt om det inte är personer man känner. Det blir liksom alltid lite stelt så fort någon tar upp politik, typ "har du röstat än?" och så svarar man ja, man tänker kanske att den naturliga följdfrågan borde vara "jaha, vad röstade du på?" men icket. Det slutar oftast där. Man vågar inte ta det hela så mycket längre. I min gamla lilla SA-klass hemma var vi också rätt överens, det blev iallafall sällan heta diskussioner. Å andra sidan vill jag inte heller påstå att jag är sjukt insatt. Jag borde kanske vara värsta politiknörden med tanke på att jag gått samhälls men hela den här grejen med att faktiskt bry sig om politiken känns ny då jag själv inte fått rösta först i år. Det blir mycket roligare att försöka sätta sig in i det hela litegrann. Det ska bli spännande hur det går. Funderar på att valvaka precis som jag gjorde till EU-valet bara för att det är en kul grej men när jag ska hålla mig vaken framför en TV brukar det oftast bara resultera i att jag somnar och sedan vaknar någon gång vid två-tre tiden och förflyttar mig från soffan till sängen. 
 
Jag är jävligt nöjd över att jag valde att flytta men det är många saker som jag gärna haft lite närmre till. Tillexempel min mor och älskade lilla Bixi (och kisse också för den delen men hon har jag ju inte bott med på flera år). Det var dessutom längesedan jag och Anna körde vår dans (tänk om den bara rinner ut i sanden och hamnar i glömskan nu, hjälp, jag måste hitta en ny Anna som kan komma på en ful dans tillsammans med mig..). Det var så mycket som var sjukt bekvämt i Arjeplog som jag verkligen inte ens är i närheten av att ha här. Självklart hör det till när man flyttat och så vidare, jag vet. Jag har helt enkelt bara lagt märke till att jag ser på Arjeplog mer kärleksfullt nu än vad jag gjorde när jag fortfarande bodde där. I flera år har jag ju varit less och bara velat flytta och nu har jag äntligen gjort det. Nu när jag befinner mig sisådär hundra mil bort börjar jag dock tänka på positiva saker med Arjeplog som jag inte gjorde innan. Jag är mer lokalpatriot nu än vad jag någonsin varit skulle jag tro. Tolka nu inte detta som att jag vill flytta tillbaka eller något för det finns inte ens i min tanke. Jag vet inte om jag någonsin kommer vilja bo där igen men självklart finns det mycket fint där. Jag vill ju inte förlora Arjeplog helt och hållet, men jag ser det hellre som en plats man kommer hem till och kan ha till en viss del, men jag vill inte vara en del av det. 
Fina tider trots allt!
 

Trött, sliten och något däremellanIgår var jag och Linda på en sittning. Det var trevligt och maten var god. Allt var självklart väldigt nytt och det hör väl till att känna sig lite vilsen i allting. Inget ont om det, jag har hittills bara fått positiva intryck av studentlivet. Det ska bli kul att fortsätta prova på nya saker, nästa sittning som vi ska på är på fredag. Då är det reccegask. Får se hur vi klarar klädkoden på den tillställningen. Alltså det kanske är lite löjligt, men det är ju sjukt jobbigt när man inte riktigt vet hur folk brukar vara klädda. Man vill ju inte vara nerklädd eller ha för mycket. Nå, man lär så länge man lever. Nu ska jag hinka lite vatten, försöka återhämta mig och göra något vettigt av den här dagen (plugga?).

Jamen ni vet, hon där som har internet

Jag har internet. Fattar ni vilken revolution? JAG HAR INTERNET EFTER VÄLDIGT MÅNGA OM OCH MEN. Den senaste veckan har jag trott att någon oturförbannelse legat över människor i min närhet och även mig. Åtminstone igår. Mamma skickade vårt mobila bredband hit till Uppsala. Jag tyckte att snigelposten var ovanligt seg, men det berodde på att den legat nere på Kvarnen ett par dagar utan att jag fått någon avi. Jag fick ingen avi heller, utan mamma spårade paketet och såg att den kommit. När jag gick upp för trapporna med mitt paket var jag ivrig och glad. Efter två veckor utan internet kändes det ju ofantligt bra att jag äntligen skulle kunna surfa bara. Att jag skulle ha tillgång till internet som på den gamla goda tiden. Det var roligt innan jag provat och upptäckte att det inte alls funkade. Vad är oddsen att man har två internetgrejor i en lägenhet men att ingen funkar? Nä, inte speciellt stor. Hela utan-internet-grejen blev ju till ett internskämt. Idag ringde jag telia så nu, äntligen, kan jag surfa på min dator utan att sitta på universitetet. 
 
Igår gick jag till skolan mycket tidigare bara för att kunna betala mina räkningar. Det hade ju verkligen varit grädden på moset om jag inte hunnit betala mobilräkningen i tid så att de stängt av det abonemanget också. När jag väl hade internet beställde jag ett schampo - TILL JUTIS. Kort sagt gick inte mycket rätt till, men snart kanske saker och ting börjar ordna upp sig. 
 
Jag köpte smink igår, precis som jag sagt att jag skulle göra. När jag får för mig att shoppa är det alltid ett projekt. Smink är väl inte heller något som jag brukar exprimentera speciellt mycket med. Ögonskugga var det iallafall som stod på listan och det tog säkert en timma innan jag valt ut en. När jag köper smink vill jag köpa sådant som jag haft tidigare. Problemet med mina ögonskuggor var att de gått ur sortimentet (ja, så ofta köper jag smink) och jag kunde verkligen inte hitta något som jag tyckte var likt men ändå lite annorlunda. Det här med smink är jävligt svårt. För det första ska man ju kunna använda det så att det ser någorlunda okej ut och då gäller det ju också att välja färger som varken gör att man ser ut som en clown eller att man blivit utsatt för grov misshandel. Ska man shoppa med mig får man räkna med att jag kommer kolla på typ fem olika produkter men också att jag kommer lyfta upp varenda en, ganska dem i fem minuter och sedan göra samma sak om och om igen typ hundra gånger. Men jag kom iallafall hem med lite ögonskugga och lite annat, billigt smink bara för att testa. Vi får se hur detta går alltså. 
 
 

MorgonstundJag och Ada chillar framför teven såhär på morgonen. Det har blivit mycket TV-tittande den senaste tiden. Jag har aldrig varit en TV-människa, inte ens på den tiden då jag var en liten knodd och det där med att ha en dator hemma var nytt.

Idag är jag ledig från skolan och därför ska jag ta tag i plugget som inte riktigt gick så bra idag. Härnäst är mina planer dock att ta på träningskläderna och springa en liten sväng. Jag har även tänkt fönstershoppa lite idag. Det är så mycket grejer jag inte behövde eller använde hemma som känns mer aktuella nu. Tillexempel bör jag inskaffa nytt smink. Inte bassmink då som är i princip det enda sminket jag köper, utan ögonskuggor och lite roligare grejer. Dessutom borde jag spana på lite festkläder. Jag och Linda ska på en tillställning på fredag och då ska man vara finklädd. Jag vet inte riktigt HUR finklädd man ska vara och sådant gör mig lite nervös. Hemma i Arjeplog var man ju nästan aldrig finklädd så festkläderna jag köpte när jag fortfarande bodde där är i princip oanvända och jag vet knappt hur man använder dem. Jag tycker att det är kul att klä upp sig och liknande men fan vad jag är dålig på det. Jag vet ju knappt hur man gör och det känns som att min kunskapsnivå på det området ligger på noll. Så fort jag har kjol eller klänning eller liknande känner jag mig utklädd. Men förändringen kanske är här nu, jag kanske lär mig och blir liite bättre. Vi får väl se hur det går helt enkelt.

Heavy breathingDagens slut blev betydligt lugnare än början. Föreläsningen slutade klockan sex och efter det gick jag direkt till en restaurang i närheten och blev bjuden på både middag och efterrätt. Mycket trevligt och mycket gott. Alltså, det där om att jag skulle bli "smal och skitsnygg" under sommaren (innan flytten alltså) gick ju inte riktigt som det skulle pågrund av att 1. det var inte ont om fika på jobbet och jag gillar sötsaker 2. jag orkade inte direkt ta någon form av träning på allvar. Här i Uppsala då? Har inte skaffat någon gymkort än och ja, utbudet av mat och godsaker är större än hemma och fan vad jag älskar mat och att prova nya saker. Idag åt jag anka för första gången. Det var inte dumt. Smakade typ som tjäder.

Btw gjorde jag ytterligare än upptäckt på moget klotter på en annan toalett på skolan. Jag kände någonstans att begåvningen hos hen som tagit sig tid till att skriva namnet på det kvinnliga könsorganet inte kan vara sådär jäätte hög (sorry om du läser detta, du kanske är skitsmart) då hen skrivit "fita" på en av toaletterna. Åh, det är så himla gulligt på något konstigt sätt. Det känns så himla hemma på en skola. Som alla bubblande hormoner i en unge som just kommit in i puberteten och som bara måååste uttrycka sin ilska och avsky mot världen genom att skriva fula saker där lärarna inte ser - skoltoaletterna. Universitetet kanske inte skiljer sig så mycket från andra skolor trots allt. De flesta som pluggar på den nivån bör väl dock ha passerat puberteten. Kanske är det klimakteriet som spökar hos någon. Rätta mig om jag har fel men är inte klimakteriet typ pubertet 2.0?SammanfattningMed den här bilden vill jag sammanfatta dagen hittills. Less är bara förnamnet. Jag önskar fortfarande internetleverantören all olycka för det är fortfarande inte fixat. Hur dåliga är de egentligen, allvarligt talat?

Nä, idag hade jag förväntat mig en hyfsat lugn dag där jag skulle kunna plugga i lugn och ro men saker och ting blev inte riktigt som väntat. Jag har ingen bra pluggstrategi ännu och mitt fokus, ja - det vet jag inte ens om det finns. Nu ska jag göra ett sista försök till att läsa innan jag måste kila iväg. Och snälla saker sluta jävlas. Vet inte om jag ska vara lycklig över att jag fortfarande är den som blivit minst drabbad av skit. Men nej, detta var inte kul. Hela dagen kan ju bara försvinna i det tomma intet och så kan allt som krånglar bara raderas. Det vore bäst för alla.

NostalgiskMöttes av detta på skoltoaletten imorse. Jag trodde inte att sådant förekom på universitet men tydligen hade jag fel. Jag blev lite nostalgisk, det kändes precis som kyrkholmsskolans toaletter. Jag minns när hela den stora toan på övervåningen var nerklottrad. Jag gick i sjuan då och om jag minns rätt var det nior som klottrat ner den. Alltså, haha, vad ska man säga? Mitt hopp om mänskligheten gick sönder litegrann. Klottrar man verkligen sådär när man går på universitetet, eller ens gymnasiet? Trodde inte det jag men ack så fel man kan ha.

Anyway, VI HAR FORTFARANDE INGET INTERNET I LÄGENHETEN, ÅÅH SÅ LESS JAG ÄR. Hade sett framemot att det skulle funka idag. Företaget som har det här internetet kan ju ta sig i röven eller något de sa att det skulle ta 1-5 arbetsdagar att fixa det och snart har det gått två veckor. Jag hoppas ärligt talat att jävlarna som jobbar med det här drabbas av konstant huvudvärk i minst en vecka, får finnar i hela ansiktet och att all deras nödvändiga elektronik går sönder. Nej, jag överdriver inte.

Nu ska jag chilla, sedan ska jag göra ytterligare ett halvhjärtat försök att bränna lite kalorier.

Pyamas och pluggVi har fortfarande inget internet i lägenheten. Min abstinens blir allt värre. Man skulle kunna tänka att det är nyttigt att vara utan internet ett tag och att man gör mer vettigt av sin tid. Det gör inte jag. Det känns som att jag sitter fast i en bubbla där jag inte vet något. Visst är det tur att vi har smartphones idag och att man faktiskt kan kolla grejer på telefonen men det är ändå inte samma sak. Jag vill ha internet NU. Jag saknar att inte behöva titta på en miniskärm när jag ska kolla upp något. Jag saknar photoshop. Jag saknar New Girl och massa annat. Just nu sitter jag i pyamas och försöker förstå filosofi. Jag undrar hur tentan ska gå asså hallå den här skiten är komplicerad jag vet inte om jag förstår eller inte förstår. Kursboken är dessutom på engelska och engelska är inte min starka sida. Engelskan var kursen jag började flumma på redan i åttan liksom. Gymnasiet var ännu värre. Lol. Det är väl bara att ta tjuren vid hornen och göra det bästa av situationen. Wish me luck. Mitt "nya liv" är inte riktigt i ordning ännu..

HeeeejAsså okej, tänkte säga att jag inte har något liv just nu för att vi inte haft internet i lägenheten på en vecka men det lät ju inte speciellt logiskt. Jag har gjort massor med roliga saker den senaste veckan. Till och med börjat skolan! Det känns sjukt konstigt. Idag har jag seminarium och jag hoppas verkligen att jag hittar rätt. Jag får se till att gå i tid helt enkelt. Annars har vi en katt som löper. Hon är verkligen skitjobbig. Släng ut henne från rummet tänker ni då, men nej, Ada är inte riktigt så enkel eftersom hon öppnar dörrar. Trodde inte själv att det var sant förens jag märkte det själv. En skrikande katt som öppnar dörrar? Ja, jag är seriös. Och jävligt trött också för den delen. Kattjävel.

RSS 2.0
Bloggare