Småhandling

Som student vill man nog väldigt gärna vara duktig på det här med att handla och få matkostnader att gå ihop. Det vill säga: sätta upp en budget och hålla sig till den, inte kasta mat och använda allt man har. På den fronten är jag inte en av de duktiga och ikväll, efter att jag handlat två gånger, insåg jag att jag måste lägga upp någon strategi för både handling och matlagning. Jag kan ju inte förakta mig själv för att jag köper mat, men samtidigt måste jag lägga upp det på ett bättre sätt. När man är utan bil är det klart att man inte kan storhandla på Willys så att man har mat en hel månad, utan man får handla då och då så att man kan klara av att bära hem sakerna själv.
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska göra utan det är något jag spånar på. Jag har köttfärs och fisk i frysen. Bönor och linser i skafferiet. Ris, pasta och liknande så att det kommer räcka länge. Men mitt problem är, hur tar man sig i kragen och faktiskt LAGAR mat? En vän skrev till mig idag, i en konversation, att jag åtminstone lagar ordentlig mat men det är riktig bullshit i dessa dagar. Jag lagar för det mesta saker som går fort det vill säga halvfabrikat (något som jag totalratade när jag fortfarande bodde i Arjeplog). Detta är ett av mina kommande rutinprojekt gissar jag på. Projekt hitta-tillbaka-till-matlagningsglädjen kan vi kalla det.
 
På tal om något helt annat. Jag har suttit och skrollat igenom lite gamla bilder ikväll (ja, jag gör det ofta) och hittade några bilder från maj förra året. Vi åkte till Luleå en dag och när jag ser bilderna längtar jag så himla mycket efter vår, sommar och sol. Dagen vi åkte till Luleå bjöd dock inte på sommar och sol, men den lilla detaljen att vi har vikt upp våra jeans, har sneakers och låga strumpor... Aah.

Starkt

Hej på er!
Jag vill börja med att inleda det här inlägget med två åtminstone lite roliga nyheter. Igårkväll blev jag bjuden på indiskt vilket var jätte gott och jätte starkt (tror aldrig att jag varit så mätt sedan jag kom tillbaka till Uppsala). Inte nog med gårdagens middag, vi tog med det som blev kvar som doggybag vilket är superduper för en student som inte riktigt har världens bästa ekonomi och som inte riktigt uppskattar att laga mat i korridorsköket till 100%. Min middag idag blev alltså rester från gårdagen.
 
Den andra trevliga nyheten och kanske den mest chockerande är att jag klarade tentan i politisk filosofi?! För ett par dagar sedan tänkte jag på den kommande omtentan och planerade att börja plugga till den nästa vecka. Igår fick jag dock ett mail om att jag var godkänt. Ärligt talat var det ju inte direkt några stora jubel från min sida utan lite mer en wtf-reaktion. Då jag själv vet att jag skrev tentan fruktansvärt dåligt då jag missat grundläggande principer hade jag ju räknat ut att det skulle bli en omtenta. Det kunde helt enkelt inte vara möjligt att jag skulle bli godkänd, men tydligen kan mirakel ske.
 
Och nu till det mindre roliga, som förstås är gnäll från min sida... Imorse hade jag tänkt ut hur jag skulle göra idag. Det skulle gå jätte bra. När jag gick från universitetet skulle jag handla lite mat på Kvarnen (mycket bättre ica där än heidenstamstorg) och gå raka vägen till Kantorn för att plugga och sedan mot kvällen skulle jag gå till friskis och träna. Jag var hungrig när jag gick från universitetet men eftersom jag bara skulle handla lite snabbt skulle det ju inte ta så länge innan jag fick någon mat i magen - tänkte jag då. Väl på ica skulle jag ringa min ena syster (vi pratar väldigt mycket med varandra) och när hon svarar fortsätter hon att hallåa vilket jag också gör eftersom jag är närvarande på andra sidan luren. Efter många om och men, konstaterar en mycket hunrgig Helena som dessutom har lite ont i magen att mitt headset har gått sönder. Detta resulterar i att jag överreagerar kraftigt, kommer av mig totalt i min shopping och blir jätte, jätte arg. Anledningen till att jag blev så himla arg, om vi bortser från att jag var otroligt hungrig, är för att headset alltid går sönder och då jag pratar i telefon (vilket jag gör rätt ofta) pratar jag i headset. Hur som helst så köpte jag en micromatlåda, åt upp den och löste problemet. Jag är alltså inte flyförbannad längre och min dag verkar ordna upp sig iallafall.
 
Nu är det plugg som gäller och sedan spinning, sedan dusch och sedan borde jag ägna lite mer tid åt plugget.

Trött, tröttare, tröttast

Vi har sovmorgon idag, otroligt underbart men det blev inte riktigt som jag hade tänkt. Alarmet ringde redan vid sju men jag tänkte att jag kunde väl ändå få sova till åtta och klockan hann bli nio innan jag steg upp. Jag hade tänkt vara väldigt duktig idag och kliva upp tidigt och hinna läsa massor innan föreläsningen, men ni vet ju hur det brukar bli med sånt där. Jag har iallafall planer på att ta igen duktigheten som gick förlorad imorse med att sitta kvar länge på universitetet och läsa. Om jag nu inte gör det så blir det ändå att sitta kvar och förbereda torsdagens seminarium. Vi får se. Jag ligger tyvärr ändå efter i min goda planering då jag inte gjort några matlådor. Som tur är har jag ett mjukt bröd kvar så jag kan göra en macka med mitt sista gravade älgkött och lite sallad. Och så har jag nog en eller två bananer i mitt lilla skåp i köket. Jag vill bara äta och äta för gah, jag är så hungrig hela tiden (kanske inte speciellt konstigt med tanke på att måltiderna ser lite annorlunda ut nu jämfört med vad jag är van med).
 
På tal om något helt annat så har jag alltid dåliga hårdagar numera. Jag vet inte vad som har hänt med mitt hår som vanligtvis brukar vara silkeslent, speciellt inte nu med tanke på att det borde vara fräschare än vad det varit på en låång tid. Jag har ju just kapat av en helt decimeter! Kan det vara för att jag färgat det? Jag kommer faktiskt inte alls ihåg hur färgat hår blir för det var så längesedan jag färgade det om vi bortser från det jag gjorde för tio dagar sedan. Jag köper dock inte heller att det skulle vara på grund av färgen eftersom jag faktiskt gjorde det hos en duktig frisör den här gången. Sedan har jag ju bara frisörschampon och det ska ju vara såå mycket bättre. Jag har till och med två olika sorter och de har funkat hur bra som helst tidigare, men nu kan inte ens mitt älskade serum från lanza som annars brukar göra mirakel rädda mitt hår. Herregud, vilka i-landsproblem man har.

Min stekpanna (hjälp)

I mars förra året hyrde vi ut min lägehet på daghemsvägen i en vecka. Sådant kan man göra i Arjeplog och enkelt tjäna lite extra cash. Alltså, för er som läser det här och inte är arjeplogare och därför inte förstår den här grejen med att folk hyr ut sina hus/lägenheter, så är det massor med biltestare på vintern och de vill hyra hus/lägenheter där de kan bo och man tjänar väldigt bra på det. Man kan faktiskt tjäna in en hel månadshyra på bara en vecka! Hur som helst skulle jag egentligen inte skriva om uthyrning här utan den present jag fick av min mamma då vi gjort det och det var stekpannan på bilden. Det är en så kallad bra stekpanna från hackman. Till standardpris är de rätt dyra men mamma hade tur och hittade den på extrapris.
 
Denna stekpanna från hackman blev min första, alldeles egna, bra stekpanna. Egentligen så har jag ju haft andra egna stekpannor och då tänker jag på min första som jag köpte själv för några slantar jag fått av min kära mormor då hon fortfarande fanns i livet. Jag flyttade in i lägenheten på daghemsvägen hösten 2011, alltså i samband med att jag började gymnasiet, och då köpte jag en wokpanna på dollarstore för en mycket billig peng. Jag ska inte rata den totalt men den höll ju absolut inte samma kvalitet som den från hackman MEEEEN den höll mycket längre än min bra hackmanpanna. Nu är min stekpanna bara ren skit. Jag vet inte vad som har hänt. Tidigare kunde jag steka perfekta ägg och bananpannkakor utan skavanker men nu kan jag knappt laga något överhuvudtaget i fanskapet utan att det bränner fast och bara blir en enda gegga.
 
Anledningen till att jag skriver det här är dels för att jag vill uttrycka min irritation över min såkallade bra stekpanna som dessutom kommer från ett märke och ska hålla högkvalitet och bla bla bla, samtidigt som jag hoppas på att någon riktig husmor läser det här och kan komma med tips. Jag har ju faktiskt ingen aning om vilka som egentligen läser skiten jag slänger upp här så det kan alltid vara värt ett försök.

Måndag

Jag tänkte som vanligt påbörja mitt inlägg med hejsan hoppsan men jag har insett att jag alltid skriver så och jag vet faktiskt inte varför. Förr i tiden, alltså för ett par år sedan, hände det ju att man skämtsamt skrev "halli hallå". Tyvärr förknippar jag "halli hallå" lite förmycket med "hallå" x2, vilket är något som jag finner irriterande. Alltså, inte så irriterande att jag skulle bli arg på någon om de sa så, men det finns något jobbigt i det hela. Ni vet när kassören bara "HALLÅ HALLÅ" när man ska betala. Eh, ja "hej".
 
Hur som helst vill jag börja med att informera er alla om att det är måndag idag, men det har väl knappast någon undgått. Utifrån mina egna erfarenheter är måndag den mest hatade dagen på hela veckan. Just nu kan jag nog inte annat än hålla med. Jag somnade för sent och vaknade för tidigt (som vanligt), jag har en riktig ful-dag, det snöar ute och vartenda spinningpass på friskis&svettis är fullbokat. Jag ska dock inte överdriva mina små klagomål mer än nödvändigt. Hittils har det varit en helt-okej, helt-vanlig dag.
 
Jag skippar alla djupa tankar just nu för nu måste jag sätta lite fart på det lilla livet. Nu ska jag byta om till träningskläder, gå in till stan, se och lära på nationen och sedan gå vidare mot friskis&svettis för att sedan gå hem och fortsätta med plugget och faktiskt göra det som jag (framförallt) är i Uppsala för att göra - Plugga.
 
Ha en fin dag!
Vet att det är lite tråkigt utan bilder men just nu har jag inte direkt haft något superintressant att ta en bild på. Mina halvfabrikatsköttbullar som jag åt till lunch var inte jätte spännande, tyvärr.

Helgen försvinner för fort

Hejsan hoppsan.
Imorgon börjar en ny vecka. Varför går tiden så himla fort?! Jag hinner knappt med och detta lär väl sluta i att jag snart, utan att ha hunnit spekulera i det, kommer sitta gråhårig i en gungstol hemma i Jutis och undra vart mitt lilla liv egentligen tog vägen. Skämtåsido, jag kommer nog in i stabila rutiner snart (eller låt mig åtminstone inbilla mig det).
 
Snart får jag utnämna mig själv ännu mer som en riktig student. Framöver kommer jag nämligen engagera mig i studentlivet som matansvarig i en av föreningarna på Norrlands. Just nu är jag självklart lite nervös och nojig: "Kommer jag verkligen klara av det här?" Men samtidigt känns det väldigt kul att få engagera sig och vara aktiv istället för att enbart ta del av det roliga som studentlivet innebär. Missförstå mig inte nu, jag menar absolut inte att det är tråkigt att vara med i en styrelse, men det är ju självklart mycket mer jobb i det än att bara delta i det enbart roliga. På fredag får jag för första gången vara med och laga mat till en 80-tals sittning. Håller tummar och tår för att det kommer gå bra och att jag inte skapar ett totalt kaos första gången jag ska besöka den nya världen, hehe. Jag antar dock att nervositet är fullt naturligt i sammanhang som dessa, alltså när man gett sig in i något helt nytt och så vidare.
 
Från det ena till det andra, nu ska jag krypa i säng för en tidig morgon i morgon. Måste återigen komma igång med matlådor och läsning. Med tanke på att jag vanligtvis slutar klockan 10.00 så känns det som att det vore en bra idé att ha med matlåda och sitta på universitetet och plugga, det här med en bra studieteknik måste jag lära mig.
 
Godnatt!

Jag vet inte hur det känns

Det är rätt lyhört här där jag bor och jag hör min granne skrika rätt ofta. Jag förmodar att han är en så kallad gamer och jag kan verkligen inte förstå den frustration den typen av människor känner när det går dåligt. Jag spelar inte, ingenting överhuvudtaget. Visst händer det väl ett par gånger per år att jag får för mig att prova på att spela winterbells igen men det går aldrig tillräckligt bra för att jag ska kunna bli arg när det går dåligt. Ett annat konstigt beteende har däremot tagit fäste i mitt rum. Från mig själv den här gången alltså.
 
Igår började jag kika igenom lite gamla bilder, någonting jag brukar göra då och då. Jag tycker att det är kul att titta på bilder, ibland bara för att minnas men det händer rätt ofta att man ser saker man inte tänkte på när bilden togs. Det finns en hel del bilder på min hund. Min älskade lilla Bixi. OCH JAG PRATAR MED BILDERNA. "PRATA" ÄR TILL OCH MED FEL ORD, JAG PRATAR SOM OM JAG PRATADE MED HENNE DET VILL SÄGA GÖR KONSTIGA LJUD SAMTIDIGT SOM JAG SÄGER "BACON", "BIGGON" OCH LIKNANDE. Vet ärligt talat inte hur jag ska kunna sluta heller. Jag tror att jag har djurabstinens nu och åh, hon är så fin min lilla vovve. Det blir så konstigt när man under hela sin livstid haft ett husdjur och sedan bara flyttar ifrån det... Suck.
 
Nu ska jag plugga och tänka på mina små hjärtan där hemma (jag har ju faktiskt en katt också).
 
 

Kantorsgatan

Hejsan hoppsan!
Jag tänkte bara visa upp hur mysigt mitt lilla rum är nu när jag fått någon slags ordning på det. Visserligen är det ju inte direkt ett hem som man skulle visa upp i inredningstidningar, men vilket studentrum är det? Och en följdfråga på det, när fan skulle mitt rum efterlikna något sådant? Jag kan väl fortfarande inte påstå att jag har allt i sin ordning men det är åtminstone bättre nu än vad det var för två veckor sedan.
 
Nu ska jag byta till träningskläder och traska iväg mot årets andra spinningpass. Ja, jag försöker verkligen komma igång och idag har jag funderat mycket på frågan "Att träna eller inte träna?" så tillsist tog jag bara tummen ur röven och bokade passet vid den tidpunkten att det vore försent att avboka.

Matlådor

Igår var jag väldigt produktiv, bortsett från att jag verkligen inte hann läsa alla kapitel vi skulle läst till idag, men jag gjorde åtminstone matlådor. Idag börjar vi precis som igår 8.15 men jag kommer bli tvungen att stanna på universitetet längre och då ska jag ha min lilla matlåda. Prisa burgerkings hamburgare för 15 kronor men man kan ju faktiskt inte äta hamburgare varje dag... Hur som helst kokade jag ihop en riktigt billig cous cous sallad igår innehållande cous cous (extrapris på ica!!), gröna oliver, lök, kidneybönor och imorse tillsatte jag lite vanlig sallad i skiten.
 
Jag har typ haft med mig mat till universitetet (alltså jag vill hela tiden skriva skolan där men jag vet att det finns folk som blir upprörda ifall man kallar universitet för skola så jag försöker lära mig det rätta språket) eftersom jag bodde så himla nära förut och hade så korta dagar. Numera tar det cirka en 30-40 minuter att gå dit och det är irriterande om man blir hunrgig på vägen hem sen. Jag valde att göra kall mat på grund av att jag inte har något tålamod alls och tydligen brukar det alltid vara massvis med folk som vill värma matlådor samtidigt, inte så konstigt men ni förstår nog att det är lite irriterande, hehe. Under den tiden jag tvunget måste befinna mig på universitetet har jag tänkt vara jätte duktig och plugga och grejer och ja, allt sådant som man ska göra.
 
Ha en fin dag allihopa. (Undrar vad som har hänt med mig. Jag är ju typ glad och det är konstigt, en sann pessimist kan väl inte gå runt och vara glad?!)

Sociologi

I måndags startade vårterminen och då hade vi även vårt första moment. Det finns inte så himla mycket att säga om det annat än att det var ett kaos. Jag tycker så synd om hon som skulle hålla i det. Datorn fungerade inte och tja, har man fixat en powerpoint och hela systemet hänger sig så går det inte att göra så himla mycket om saken. Jag fick ingen klarhet i måndags om vad vi skulle göra, vilka böcker som man borde köpa (ja, jag vet att sådan information finns på studentportalen också men.) och igår fick vi bara vår första uppgift. Idag hade vi vår första riktiga föreläsning. Vi började 8.15 och för en som gick praktiskt filosofi A förra terminen känns detta nästan olagligt tidigt. Vi hade mest sena föreläsningar då och hände det att vi började klockan elva så kändes det aptidigt. Men, 8.15 är det som gäller nu, vilket betyder att jag måste börja vandra mot engelska parken vid 7.30-7.40... Jag får bita ihop de första gångerna och sedan hoppas på att man vänjer sig.
 
Trots att jag inte är speciellt imponerad över tiderna våra föreläsningar oftast kommer äga rum så känns det riktigt kul att börja den här kursen. Efter dagens föreläsning gick jag och köpte alla tre teori böcker vi kommer ha under den här kursen. Egentligen ska vi ha sju böcker men just nu verkar det bara som att vi behöver de tre som jag köpte. Det sved rätt härligt i plånboken. Vi hade endast fyra böcker totalt i filosofin och ingen av de böckerna var speciellt dyra. Dagens bokshopping blev totalt 1137 kronor. Jag vet att den stora boken finns billigare på internet men det som är bra med akademibokhandeln är att man får ett stämpelkort och på varje tusenlapp man handlar för får man hundra kronor rabatt och det fick jag idag så jaaa.. Dessutom får man dra sitt coop-medmera kort.
 
Jag har börjat smygläsa lite i en av böckerna och ska fortsätta snart. Idag känns som en riktigt bra dag. Kanske bara för att jag för tillfället känner mig taggad inför den här kursen (lär dö ut om några veckor men man ska ta vara på positiva känslor). Jag tyckte mycket om sociologin på gymnasiet och jag känner igen många namn på de sociologer vi kommer läsa om. Att jag känner igen en hel del är väl inte speciellt konstigt med tanke på att det inte ens är ett år sedan jag avslutade sociologin på gymnasiet men ni förstår. I detta nuet tror jag att den här terminen kommer bli roligare än förra! Som grädde på moset av min positiva dag har jag nästan städat hela mitt rum, ska snart gå och till ica och köpa lite smågrejer till matlådor och ikväll ska jag gå på årets första spinningpass. Nu kör vi!

Dyrt

Idag har jag äntligen fixat nytt recept på p-piller. Att skriva äntligen var en kraftig överdrift, jag bryr mig inte så himla mycket egentligen, åtminstone inte när jag går problemfri. Hur som helst så insåg jag för första gången vilken fantastisk lyx vi har i norrbotten där alla(?) preventivmedel är subventionerade till 0 kronor!!! Idag fick jag punga ut 270 kronor för tre p-piller kartor. 270 kronor kanske inte är så himla mycket tänker ni, men för tillfället känns det så. Mitt konto ekar verkligen tomt för tillfället på grund av att CSN inte kommit ännu och jag har cirka en veckas väntetid till lön också. När jag väl fått mina pengar kommer jag ju vara rik som ett troll men ja, i dagsläget ser det inte riktigt ut så.
 
Ärligt talat tycker jag att det är lite snålt att p-pillerna inte var subventionerade här överhuvudtaget. Jag klarar förvisso av att betala de själv, men anledningen till att det blev gratis i Norrbotten tror jag berodde på att det var så många unga som gjorde aborter och jag kan tänka mig att det är billigare för landstinget att subventionera preventivmedel istället för att utföra massa aborter.
 
Nåja, jag får helt enkelt acceptera den bittra sanningen att det inte är gratis att leva samt tacka min kropp för att jag inte har någon sjukdom som gör att jag måste äta tusentals dyra mediciner utan att jag klarar mig rätt bra med lite p-piller som inte är så fruktansvärt dyrt och hoppas att jag klarar mig på det en lång tid framöver. Nu ska jag byta om till träningskläder och traska iväg mot friskis&svettis. Måste se till att jag verkligen nyttjar mitt kort, annars köpte jag det ju helt i onödan?

Ny människa

I natt bjuder jag på två bilder av mig själv för att något alldeles speciellt inträffade idag(igår). Jag har nämligen klippt mig - HOS EN FRISÖR!! Detta är, för att vara jag, revolutionerande. Senaste gången jag besökte en frisör var hösten 2011 och senast jag färgade håret var för två år sedan. För det mesta har jag klippt mig själv men ibland har jag fått hjälp med lite finslipning av kompisar (läs Anna och Pernilla en gång var).

Är hur nöjd som helst. En decimeter är borta från längden, luggen är kortare och ljusare längder. Jag hade aldrig trott att ett frisörbesök kunde göra mig såhär nöjd men det känns riktigt bra. Frisören var duktig och försiktig vilket passar mig utmärkt med tanke på att jag lätt blir missnöjd. Hela kalaset kostade 1500 kronor vilket inte är så farligt dyrt med tanke på att det tog cirka tre timmar! Tidigare har jag tyckt att det känns dyrt att gå till frisören men idag kändes det inte så. Hon jobbade noga och försiktigt och resultatet blev riktigt bra. Nu mina vänner ska jag sluta skryta över hur nöjd jag är och istället titta på New girl och invänta John Blund. Igårnatt var han kraftigt försenad till vår dejt så jag får väl se hur det blir nu..

Studentmat

Jag kommer ihåg hur många storkok jag gjorde i somras. Det var både pajer och soppor - mat som är billig. Jag hade bestämt mig för att jag aldrig skulle behöva fara och köpa en färdig mat när jag jobbade utan jag skulle vara så bra rustad med mat. Jag såg också detta som en förberedelse inför studentlivet här i Uppsala. Det skulle bli storkok och matlådor. Massor med sådant. Billigt skulle det vara också, ris, pasta, potatis och så skulle det vara vegetariskt förstås. 
 
Nu när jag väl sitter här i Uppsala och bor som en riktig student (det vill säga i korridor) ser det inte riktigt ut som jag hade tänkt mig. Jag har svårt att få det där med maten att fungera på ett smidigt sätt. Det har inte blivit ett enda storkok hittils och tja, det blir rätt mycket korv och sådana grejer. Jag skulle vilja ha den här orken att förvälla massvis med bönor och frysa in så att jag lätt och smidigt kan laga billig och nyttig mat. Igår blev jag så himla hungrig där vid sjutiden och jag kom verkligen inte på vad jag kunde äta som jag hade hemma eftersom jag redan ätit knäckebröd och havregrynsgröt. Visserligen hade jag köttfärs i frysen och linser som man skulle kunna koka ihop någon slags pastasås av men alltså nja, jag var inte riktigt sugen på det. Jag traskade hur som helst iväg till ica och köpte ett kilo spagetti, falukorv, pyttipanna och ägg. Tanken med det hela är att jag ska kunna klara mig själv på mat. Jag har aboslut ingen aning om hur mycket pengar jag har spenderat på ica den senaste veckan men det är åtminstone högt över min budget och det är inte absolut inte hållbart under de kommande månaderna när jag ska klara mig på halvt CSN.
 
I dessa tider när det känns jobbigt att laga mat när man inte riktigt har tillgång till lite allt möjligt och inte heller råd med vad som helst saknar jag skolmaten så himla mycket. Det var så jäkla lyxigt att man bara kunde gå till matsalen, ta mat, sätta sig och äta för att sedan bara lämna grejerna och gå därifrån. Jag tror att de flesta som har slutat skolan inser vilken lyx det var och saknar det. Tänk om det vore så på universitet också! Vad mycket pengar man skulle spara och vad enkelt och otroligt skööönt det skulle vara. Till er som fortfarande går skola vill jag bara säga att ni borde uppskatta denna ljuva tid då ni fortfarande har tillgång till det, för jävlar vilken lyx det är.
 

Klänningar

För ett par dagar sedan reafyndade jag på internet. Det blev en paljettklänning och två tröjor. Jag har velat ha en paljettklänning länge men aldrig hittat någon som jag gillat och till ett pris som jag varit beredd att betala. Tyvärr är de flesta paljettklänningar rätt dyra till ordinariepris om man inte har en riktiginkomst (50% CSN räknas ej) så de gäller att ha tur när rean väl kommer. Nu måste jag dock bara hitta ett tillfälle där jag kan ha min nya kompis. Sedan jag flyttade har antalet klänningar i min garderob växt från noll till åtminstone ett par stycken. Ärligt talat har jag inte ens använt alla (några har etiketter kvar) och några har jag bara använt en gång. När jag bodde i Arjeplog använda jag i princip aldrig klänning, det fanns aldrig tillfälle för det men här i Uppsala, när man är student händer det nu och då att man faktiskt får klä upp sig litegrann. Skit kul om ni frågar mig.
 
Idag har jag även tränat för andra gången i år. Riktigt härligt att röra lite på fläsket igen, men det känns verkligen att det var ett tag sedan. Man hinner tappa väldigt mycket kondition på två månader men GAAAH - det är bara att tvinga sig igenom det. Jag är en person som är lat av naturen så jag är faktiskt väldigt dålig på att pressa mig själv ut i det sista, men när man väl lyckats måsta jag säga att det är en riktigt härlig känsla efteråt. När det kommer till att glömma bort att man lider av latmask är musik en riktigt bra grej, jag måste dock hitta nya pepplåtar för tja, det är inte alla som jag lyssnade på för två år sedan som jag uppskattar lika mycket idag som jag gjorde då.
 
Planer för morgondagen? Måste, måste, måste plugga politisk filosofi inför omtentan och så är det väl dags att bygga ihop mitt sängbord så att jag får någon riktig ordning på rummet någongång. Vi får se vad jag tar mig an, skyller på latmasken just nu. Det tar ju ett tag att komma tillbaka till rutiner (och att skapa nya..).

Att börja träna i januari

Hejsan hoppsan.
 
Idag hade jag kunnat vara i Stockholm. Där skulle jag ha varit på reservupprop till juristprogrammet. Vem vet, kanske hade jag fått en plats eller kanske inte. Jag var på reservplats 19 och det är ju inte sådär fruktansvärt långt bak men inte tillräckligt fram för att man nästan ska kunna vara säker på att man får en plats. Hur som helst så bestämde jag mig igårkväll för att inte åka dit. Jag har ju börjat tveka på att det verkligen är jurist jag vill bli och för tillfället känner jag mig inte alls speciellt motiverad till att hoppa på ett program. Det känns skönt att ha ytterligare en termin där jag bara läser en A kurs. Jag känner inte riktigt för att bli seriös med plugget riktigt än, utan vill istället ägna lite mer tid att läsa saker bara för att jag kan och för att det är kul. Till hösten har jag tänkt söka till socionom här i Uppsala så det är bara att hålla tummarna för att jag får en plats, men med tanke på att jag la juristgrejen på hyllan efter att ha drömt om det ett par år så vet man aldrig vilka banor jag kan vara inne på till höstterminen. Vi får se, jag är fortfarande ung.
 
Så, eftersom jag inte åkte till Stockholm har jag en dag ledig idag. Egentligen hela veckan, men det betyder inte att jag enbart ska lata mig i sängen utan att jag ska göra endel saker. Jag har en hel del skrot som måste bäras ut ur mitt rum men först måste jag ta reda på vart man ska slänga sopor, så jag får vänta tills jag hittat en granne att fråga. Min plan härnäst är att gå och förlänga mitt kort på friskis&svettis. Jag har inte tränat på nästan två månader eftersom jag varit sjuk och sedan varit hemma så det känns välbehövligt att komma igång igen. Tyvärr är ju inte januari den ultimata tiden att tillbringa på ett träningscentrum eftersom alla, verkligen alla är där just då. Alla spinningpass i eftermiddag var fullbokade och det är ju synd. Jag gillar spinning eftersom man blir så förbannat trött och svettig efteråt, men det får vänta till lite senare i veckan OM jag lyckas boka fast ett pass. Jag håller iallafall tummarna på att det finns en crosstrainer ledig när jag kommer dit. Jag var ju bortskämd när jag bodde på kvarnen för då tog det cirka två minuter att ta sig dit och nu kommer det ta cirka tjugo minuter för mig att gå. Jag vill verkligen inte tappa den goda vanan att träna ett par gånger i veckan så därför gäller det att jag kommer igång nu när jag inte har massa andra grejer inbokade. Jag har egentligen inga problem med att träna (bortsett från att det vissa dagar bara känns förjävla jobbigt) utan jag har problem med att ta mig iväg till lokalen.
 
Jag låter det där med problem att ta sig till träningslokalen bli min avslutande mening på det här inlägget för nu SKA jag gå dit oavsett om det känns långt eller annat. Kram!

Från mitt fönster

När jag pratade med min mor igår sa hon att hon ville se utsikten från mitt fönster. Jag har ju sagt att den var bra, och med det inte menat att jag bor uppe på ett berg och har världens vackraste utsikt. Det jag menar när jag säger att min utsikt är bra är att den är ut mot den stora vägen istället för på innergården, vilket enligt mig är mycket bättre. Uppsala har tyvärr inget härligt väder att stoltsera med idag, men det här får duga till min ömma moder i ett förmodligen, mycket kallare Arjeplog.
 
För en liten stund sedan låg jag på min säng och läste anteckningar. Jag har konstigt nog släppt min ångest över tentan för ett litet tag. Det får gå som det går helt enkelt. Jag vet ju att jag inte är speciellt förberedd men det är bara att göra det bästa av saken och se detta som ett slags pluggtillfälle om det nu blir så att jag måste göra omtenta,  vilket är rätt troligt.
 
Att sluta vara så hård mot mig själv är något jag bör ha som nyårslöfte. Jag vet att det inte är lätt att bara göra en sådan förändring men man tjänar ingenting på att stressa upp sig för minsta lilla snedsteg. Det är mänskligt att fela men det är svårt att inse. Jag tycker att det är bra att sätta lite press på sig själv istället för att strunta i allting, men man måste hitta en balans i det hela. Det kan inte alltid bara gå bra och det är bättre att ta lärdom av sina snedsteg och inte ta så hårt på små fel. Det är ju inte direkt som att jorden går under om man tillexempel får göra en omtenta. Jag skulle vilja lära mig att acceptera sådana fel och istället uppskatta möjligheten som finns att göra om det som har gått dåligt.

"En stat är rättfärdigad när Gud vill att staten finns"

För tusonde gången: Jag har tenta imorgon. Alla som läser min lilla skitblogg vet förmodligen det redan med tanke på att det är det enda jag tjatar om nu för tiden. Idag har jag för första gången i mitt (inte så) långa liv cyklat i snön. Ja, snön har ju tydligen hittat till Uppsala igen. Jag förstår att ni som bor här och är här ifrån uppskattar vintern mer än vad jag gör. Med tanke på att jag bor längre bort från stan och har tänkt börja cykla överallt så är snön inte något jag vill ha.
 
Själva cyklingen gick helt okej, det vill säga att jag inte ramlade och dog. Men låt mig åtminstone säga att jag kände mig brutalt löjlig när jag cyklade på en alldeles frusen cykel och inte lyckades växla. Hemma i lilla Arjeplog så cyklar man inte på vintern och jag hade aldrig någonsin fått för mig att göra någonting sådant. Istället för att klaga på hur jobbigt det är när det är snö och man tänkt cykla hade jag klagat på att bilen var för kall eller att det är jobbigt att skrapa rutor.
 
När jag började skriva om min lilla cykeltur hade jag egentligen tänkt berätta att jag faktiskt suttit på ett av biblioteken här och pluggat litegrann. Tyvärr är ju fallet så att jag redan är rätt körd. Förutom att jag är medveten om att jag tror att jag kommer måsta skriva omtenta tror jag att jag har någon undermedveten inställning till det hela så att informationen helt enkelt inte går in i mitt huvud. Visst har jag ytterst lite grundläggande kunskap om ämnet men jag känner inte att jag kan de viktiga teorierna, principerna och kritiken utantill. Jag håller iallafall tummarna för att jag har lika mycket tur som när jag klarade etik-tentan som jag knappt pluggat på.
 
Nu kanske ni undrar varför jag sitter här istället för att plugga. Jag menar, om man nu verkligen tror att man är körd kan man ju åtminstone göra det bästa av situationen... Anledningen till att jag hamnade här framför datorn är faktiskt på grund av musik. Jag satte igång en spellista och kort därefter sätter någon sån där riktigt dålig låt som jag tyckte var rolig för ett år sedan igång. Jag är verkligen dålig på att rensa mina spotifylistor. Å andra sidan är jag väl dålig på att rensa överhuvudtaget. Jag har inte slängt något av kartongen eller plasten sedan möbelmonteringen. Jag tänker alltid att jag ska göra det sen men nu är det så dåligt väder att inte ens fan vill gå ut. Borde gå och duscha också men även den planen har jag skjutit upp till morgondagen. Studentslusk kan vi kalla mig. Nu ska jag återgå till plugget (tror jag)

Känner mig så jävla misslyckad

Jag ber redan i förväg om ursäkt för ett väldigt negativt inlägg.
 
Jag känner mig så jävla misslyckad just nu. Som ni kanske förstår kommer det bland annat handla om mitt plugg. Som jag hade planerat den här dagen i förväg, så skulle det vara en riktig pluggdag. Jag skulle verkligen plugga ordentligt eftersom jag legat efter med det här förbannade, jävla plugget länge. Jag har verkligen hamnat i en svacka. Först var det magkatarr och sedan blev det förkylning på förkylning. När jag var hemma i Arjeplog sov jag nästan hela tiden och ägnade knappt en tanke åt plugget annat än ångesten över att inget blev gjort. Men saken är den att jag inte orkade, och just nu orkar jag inte direkt heller.
 
Jag började plugga relativt tidigt idag - ja, med tanke på att jag vaknade trött som ett as mycket senare än vad jag hade planerat. Efter ett litet tag blev jag så himla hungrig. Jag bjöd över Linda på mat och började fixa och dona i köket redan innan hon kom. Eftersom jag blivit så slö på att laga mat till mig själv gjorde jag mycket mat, så att det skulle räcka till oss men även till matlådor. När maten är i princip klar upptäcker jag små vita saker. Jag förstod inte vad det var, eller var dessa saker kom ifrån men mina misstankar började gå till att det var larver. Jag är fortfarande inte bombsäker på att det var larver eftersom allt jag använde i maten antingen var fryst eller oöppnat, men som ni kanske förstår så är det inte mycket att göra när man ställt in sig på att man har larver i cirka fyra portioner mat. Jag hällde bort allt, samt resten av pastapaketet jag använt mig utav och sprang in till toan och spydde. Direkt Linda kom fick vi gå iväg till ica i ovädret och handla ny mat. Sagt och gjort, den nya maten blev tillagad.
 
Efter det blev jag så himla trött och hällde i mig kaffe för att hålla mig vaken. Jag tänkte att det skulle hjälpa mig att fokusera på plugget. Nu är jag likförbannad helt slut och vet inte hur jag ska få allt plugg gjort. Jag vet att det inte alls hjälper att stressa upp sig men vad ska jag göra egentligen? Tentan är på måndag och jag har pluggat alldeles för dåligt men just nu mår jag både illa, är trött och totalt ofokuserad. Jag har öppnat fönstret till mitt redan iskalla rum och håller tummarna för att det ska hjälpa mig att vakna till. Om jag inte lyckas plugga ikväll(natt) och imorgon så är jag ju körd inför tentan. Visst kan jag göra omtenta men just nu känner jag mig bara så jääävla misslyckad. Hur ska jag klara av nästa kurs om jag inte ens klarar av den här? Vi ska tydligen ha SJU böcker och ja, om jag inte lyckas komma på fötter igen är det ju lika bra att jag bara tar mitt pick och pack och flyttar raka vägen hem till Lappland igen.
 
Satan i gatan varför skulle det bli såhär nu?

Hacka tänder

Jag tror att norrlandskylan infunnit sig i Uppsala. Det är roligt det här med tron om att Norrland är så jävla mycket kallare än södra Sverige. Till viss del stämmer det självklart, jag tror inte att det blir 33 minusgrader här nere speciellt ofta, men de södra delarna av Sverige är fortfarande Sverige och Sverige är ett kallt land (kände att det blev en jävla massa Sverige i en enda mening nu). Just nu sitter jag och hackar tänder i mitt studentrum. Det är väldigt kallt här, förmodligen lika kallt som huset i Jutis. Tyvärr har jag ingen termometer så jag kan faktiskt inte kolla av läget ordentligt. De senaste nätterna har jag sovit i min onepiece och tjocksockar. I dessa kalla tider kan jag verkligen sakna min lägenhet på daghemsvägen som aldrig var kall, där var det minnsann alltid varmt. 
 
Klockan är tolv nu och jag borde antagligen gå och lägga mig. Den lyxen får jag dock inte ta del av just i natt. By the way är det otroligt hur bra jag sovit de senaste nätterna. Jag har inte legat vaken och stirrat i taket utan jag har faktiskt sovit och det känns som att det var en himla lång tid sedan jag faktiskt somnade klockan ett istället för klockan fyra-sex. Jag har plugg som jag måste ta itu med. Tentan på måndag väcker en allt större och större ångest inom mig samtidigt som jag vet att det bara är mitt fel att jag känner som jag gör just nu. För det första valde jag själv att åka hem innan sista föreläsningen, och tja, på sätt och vis valde jag väl också att inte plugga ordentligt hemma. Vet dock inte om jag vågar lägga all skuld på mig själv. Man brukar ju prata om att man inte ska vara allt för hård mot sig själv (vilket är svårt) men de senaste veckorna har jag varit så himla trött och knappt orkat göra något överhuvudtaget. Nåja, det är här och nu som gäller och NUUUU ska jag läsa det sista kapitlet i "Modern politisk filosofi".
Bilder från mitt kalla Jutis. 
 
 

Ett kaos

Såhär såg mitt totala kaos på kantorsgatan ut för några dagar sedan. Nu är det lite bättre men ändå inte helt acceptabelt, men det tar sig!
Saliga blandningar på min byrå, vin, kaffe, koffeinabletter, parfym, bomull, en plunta, tejp, radar och ljuslyktor. Min tanke är inte heller att det ska se ut så här för all tid framöver.
Fortfarande kaos, men som ni ser: DET TAR SIG!
Min lilla toalett. Fula fläckiga väggar, men det gör inte mig speciellt mycket.
Ja, jag är uppenbarligen lite beroende av schampoo och duschcreme, men det är okej. Har dessutom utökat mitt sortiment med en duschcreme från lush. Försäljaren lyckades till och med lura på mig en lotionkaka. Det gäller dock att handla sådant på rean för det är då man kan fynda ordentligt!
 
Jag börjar äntligen få någon ordning i mitt rum. Nu har jag fått internet samt satt upp den stationära datorn. Nästan alla möbler är monterade (alla utom mitt sängbord) och ja, det börjar se någorlunda vettigt ut förutom att jag inte tagit ut alla kartonger och plast än, men så fort jag fått ut allt skrot bör det bli helt okej här faktiskt. Jag är nöjd med korridoren hittils och jag tror att det kommer bli jätte bra här faktiskt. Vad som inte går lika bra för mig för tillfället är plugget. Alltså, jag har tenta på måndag och jag har knappt pluggat någonting alls. Vet inte ens om jag kommer våga gå dit för det känns riktigt dåligt. Inte för att en omtenta är hela världen, men ändå. Varför sätter man sig själv i sådana här situationer?

Just nu hatar jag IKEA

Jag är helt slut efter allt flyttande idag. Som tur är har jag fått mycket hjälp och utan hjälp hade jag nog suttit på gatan och gråtit just nu. Inte för något så allvarligt som att jag skulle vara utan tak över huvudet, utan på grund av en stor och jobbig stressattack.

Hur som helst, så har saker och ting flutit på bra idag. Jag har fått alla mina grejer från kvarnen hit till kantorn och även hunnit inskaffa möblerna från IKEA som jag skulle ha. En spegel, ett sängbord, en hylla och ett skrivbord. Fint än så länge. Mitt problem är att jag rent utav suger på att montera möblerna. Visst är vårt älskade IKEA en fin historia på så sätt att det är billigt och med enkla monteringsanvisningar. En idiot bör ju kunna förstå sig på ett sådant pussel. 

Mitt problem är inte anvisningar utan hanteringen av en jävla skruvmejsel. Jag började med att sätta ihop spegeln och det gick snabbt och lätt. Skrivbordet stod näst på tur och det är ett av de allra enklaste - en bordsskiva och fyra ben. För mig tar det en hel evighet att montera något så enkelt. När jag med blåsor i händerna och en stor irritation tillsist var klar så märkte jag att det var jag inte alls. Bordet var hur rangligt som helst och imorgon måste jag ta itu med fienden igen för att få klart bordet så att jag kan ställa det på plats. Just nu vill jag inte tänka på varken hyllan eller sängbordet. Alltså, hur kan det vara tillåtet att vara så fruktansvärt dålig på saker som borde vara enkla? Det borde vara olagligt. När jag var tvungen att skruva isär bordet jag hade hemma i Arjeplog så sa jag att jag borde skaffa en pojkvän som kan göra allt sånt där skitgöra åt mig. En klok vän till mamma sa att jag skulle komma längre med en skruvdragare. Fortfarande är jag en evig singel och inte fan har jag en skruvdragare heller utan bara saker som ska skruvas ihop.

Ja, jag är lite arg just nu och mina händer gråter lite. Ses imorgon, ska försöka vara trevligare då.


Nu händer det grejer

Nu händer det lite grejer här och snart lever jag studentliv på riktigt, det vill säga i ett korridorsrum. Idag har jag hunnit med så mycket som att hämta nyckeln, titta på rummet och korridoren och sedan en sväng till Ikea för inköp av lite smågrejer. Imorgon ska jag flytta resten av mina saker och kanske även hinna köpa lite möbler. 

Korridoren verkar iallafall toppen, rummet har en bra planlösning och i köket fanns städchema och sådant som kan vara bra när man är flera stycken som delar på gemensamma utrymmen (kök och dusch). Ingen av mina nya grannar var dock hemma så jag vet inte riktigt hur de ordnar och ställer i korridoren men det lär jag ju märka inom en snar framtid. Ledsen för de fula snapchat bilderna, när jag fixat till rummet så att det är presentabelt ska jag visa upp det för alla er som kikar in här. Har ju inte haft något rum här i Uppsala att skryta om iochmed att jag aldrig riktigt fick någon ordning på rummet här på kvarnen hehe.

Dagens roligaste var iallafall att jag äntligen bokat en klipptid och dagens sura att jag fortfarande inte fått tag på min chef. Suck.

Tack och hej! 

Jag låter intresseklubben anteckna

Hej tuffingar!
Jag hann vara i Uppsala ett par timmar innan internet gick ner. Jag tror att jag bär på någon slags förbannelse som gör att internet slutar funka när jag anländer till Uppsala. När jag hade flyttat hit först gick ju internet ner i nästan en månad. Det är rätt drygt eftersom internet är en väldigt bra sak att ha, både som tidsfördriv men även för att plugga (när man inte innehar Word så är det ju Google docs som gäller).

Hur som helst ligger jag i sängen just nu och väntar på att den sista orken att resa sig ska träffa mig likt en blixt från himlen så att jag iallafall inte ligger här och ruttnar med smink och oborstade tänder. Imorgon har jag en hel del grejer att ta tag i. Prio ett blir självklart att fixa nyckeln till rummet och sedan att på något sätt ordna så att jag kan flytta mina saker också. Men jag måste även ringa mitt jobb (har försökt ringa flera gånger då jag varit hemma men inte fått tag på chefen..), få tag i någon vårdcentral eller vad det nu är jag måste få tag på för att få nya p-piller utskrivna. Förstår inte varför jag inte gjorde det innan mina tog slut och det beror förmodligen på att jag har glömt hur irriterande mina PCO äggstockar kan vara mot mig med tanke på att jag sluppit blöda en syndaflod i en månad två gånger per år på typ tre år. Jag ber om ursäkt i förväg till alla dem som tycker att mens är äckligt men PCOS är faktiskt något unga kvinnor bör vara medvetna om med tanke på att 10% har det och många vet inte ens om det på grund av att de börjar äta p-piller så tidigt att de inte märker att något är skumt. Nåja, åter till min to do-list. Jag måste ta ut min skatteåterbäring. Eftersom jag inte fixat så att den kom direkt på kontot har jag en check som gör att jag får ta ut pengarna kontat. Irriterande såklart eftersom jag inte vill ha flera tusen i kontanter så jag måste ju självklart sätta in dem på kontot också. Sist, men absolut inte minst så måste jag boka en klipptid till mitt slitna, långa hår. Färgning blir det nog också för den delen. Klipptiden som jag tänkt boka känns för tillfället som det trevligaste av alla projekt jag måste påbörja med tanke på att jag klippt mig själv i ungefär tre år. Men å andra sidan, alla mina projekt som jag har på gång är fullständigt nödvändiga. Att jag nästan glömde bort att jag måste plugga mitt i allt kaos är ju bara löjligt. För plugga, det måste jag minnsann också göra. 

Om någon undrar ifall jag är stressad just nu kan jag bara svara ett stort JA på det. Det känns inte riktigt som att jag har en fullständig kontroll på min situation just nu och det får min mage och mitt sinne att bråka litegrann med mig. Men det löser sig säkert på slutet, det brukar ju göra det, jag är dock bara en person som alltid jagar upp mig och oroar mig i förväg. 

Nu har jag samlat mer än jag trodde att jag skulle göra. Bilden är förövrigt totalt random i det här inlägget. Jag hade nog tänkt nämna att jag blir totalt djurlös då jag flyttar om inte pälsängrarna följer med mig. Hoppas inte men vem fan vet, någon ny fin tröja i ull blir det inte för min del iallafall. Bara radar och massa såpa. 

Passar på att säga godnatt nu innan jag gett er alldeles för mycket totalt värdelös information om mitt liv. Godnatt!!

Mitt 2014

2014 vinkade hejdå för ett par dagar sedan och det firade jag med jobb och sedan att somna några sekunder efter tolvslaget, det vill säga att jag gjorde ingenting speciellt - var inte sugen på att göra något speciellare än att ta del av storhelgsob:n som sitter fint i en fattig students plånbok. 
 
Men året 2014 då? Jag har inte gått ner 50 kilo i vikt, blivit supersnygg och vältränad eller något sådant, men som tur är sket jag i dom där klassiska nyårslöftena förra året. Vi alla vet, att även om man lovar sig själv massa sådan goja så är det sällan att det faktiskt blir så att man blir sådär superduperjättejätte duktig på vad man än säger att man ska göra. Det är bättre att sätta upp ett realistiskt mål (eller något man redan vet att man kommer göra) så slipper man bli besviken. När jag började trean på gymnasiet hade jag ett litet hemligt löfte inom mig och det var att få A i alla kurser under det läsåret vilket jag också fick när de sista gymnasiebetygen väl sattes! Dessutom så flyttade jag till Uppsala vid sommarens slut och det var också en sak jag hade tänkt och lovat mig själv. När jag tänker på mitt 2014 sådär spontant så känns det inte som att jag gjorde speciellt mycket alls men jag vet att jag har fel. Så, jag får väl gå igenom några av dessa superintressanta saker så att även ni kan få ta del av mitt fantastiskt roliga, intresanta och glammiga liv: 
 
Körkort: 
Jag vet att bilderna är tagna på sommaren. Men i slutet på januari 2014 hade jag äntligen mitt alldeles egna körkort. När jag tänker tillbaka på dom tiderna så saknar jag silverbilen lite. Den var skruttig och jäkligt ful men alla fula saker har sin charm också. Det känns som tio år sedan fastän det inte ens har gått ett år. Galet. 
 
Alla middagar med Anna: 
Alla middagar med Anna är verkligen en typisk 2014 grej. En period var det köttbullar och potatis mos som gällde (köttbullar blir dock aldrig ute, utan det är en klassisk tidlös sak), en annan tomatsallad med bröd. Den här kvällen var vi dock wild and crazy och åt pizza för att vi var arga. 
 
Studenttiderna: 
Med studenttider menar jag självklart inte bara balen och själva studentdagen utan alla dessa veckor omkring. Det var en otroligt rolig tid med mycket fest, gemenskap och så hade vi även tur med vädret. Härliga tider, dock fruktansvärt onyttiga. Hur kul vi än hade så var det skönt när det var slut. Min kropp var helt död efter fylla en hel vecka. Herregud. 
 
Sommaren full med jobb, lägenhetsflytt och inneboende: 
Eftersom jag skulle flytta från Arjeplog efter sommarens slut så var jag tvungen att packa ur lägenheten på daghemsvägen. Jag hade tur att Lada var så gullig och lät mig bo hos henne under mina sista veckor i Arjeplog. Förutom att jobba drack vi te och käkade jordnötssmör (OBS. vi var ute och sprang också, så vi åt inte enbart). Vi gjorde inte speciellt mycket vettigt men vi hade trevligt. 
 
Flytt till Uppsala: 
I slutet på augusti gick bilen söderut. Det här var första gången jag flyttade från Arjeplog så allt var nytt och spännande trots att Uppsala inte var en helt ny stad för mig. Jag har både hunnit plugga, jobbat extra, varit finklädd fler gånger än något annat år och haft kul men också tråkigt. Det tar ju ett tag innan man vänjer sig vid att man inte bor på samma ställe som förr och så vidare, men flytten är absolut ingenting jag ångrar. Det är något jag velat i flera år och som jag är såå glad över att jag tillsist gjorde. 
 
Det här var allt ni får om mitt 2014, rätt kort men ändå lite för långt med alla bilder. Nu ska jag.. Göra någonting. 

RSS 2.0
Bloggare