Sjukis

Fjärde veckan på praktiken har gått och jag har legat hemma halva. Fans jävla helvete att jag lyckades bli sjuk igen. För en gångs skull trodde jag faktiskt att jag hade gjort bort förkylningen som gick då jag var sjuk förra gången. Men icke sa nicke. Tydligen ska jag ju vara sjuk hela tiden, framförallt när det är dags för tenta. Men sånt är livet. Jag tänker ju ofta på hur mycket enklare det var på grundskolan och gymnasiet gällande att skjuta upp prov. Tentor får man ju bara skriva vissa datum och passar det sig inte får man vänta länge till nästa. Förhoppningsvis klarar jag av att ta mig till tentalokalen och sitta där, men hjärnan har ju inte varit på topp den här veckan. Men sånt är livet, det får gå som det går.


Det finns inga ord som kan beskriva hur skönt det ska bli med ett studieuppehåll. Den senaste tiden har jag varit så himla förvirrad över allt plugg och allt runt om kring. Tidigare var jag nog nervös och rädd inför att kanske tvingas att ta studieuppehåll men nu känns det bra. Visst är jag fortfarande orolig till att det kanske skulle kunna leda till att jag ger upp, men jag älskar verkligen den här utbildningen när man får vara ute i verksamheter och se en del av vad framtiden kan ge. Att sitta i skolan och läsa böcker är inte alls samma sak, saker funkar inte alltid så som de ska i teorin och det är en helt annan sak att ge en injektion i en låtsatsmuskel än vad det är i en riktig. 

Men ja, det är ju klart att det är bekvämt att jobba och tjäna pengar. Att plugga och leva på lånade pengar är rätt drygt. Dessutom känns ju hela den här studentgrejen som ett låtsatsliv. Visst kämpar vi framåt mot en examen men det är liksom inte det man ser när man väl identifierar sig som en student. Jag har himla svårt att se mig själv som en sjuksköterska och när jag tänker på att det är det jag utbildar mig till känns det lite läskigt. Är jag verkligen så seriös? Dessutom känns det så långt bort, trots att det bara är 2,5 år kvar till examen om allt går som det ska. 


KommentarerNAMN:
SPARA UPPGIFTER

E-MAIL: (publiceras ej)

BLOGG/HEMSIDA

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0