Hårt arbete motverkar syndigt leverne

Mina tre veckor i Arjeplog är snart avklarade  (okej, jag har en hel vecka kvar men ändå) vilket har innehållit både jul och nyår (no shit?) och vet ni hur jag firat? Med jobb! Det har varit min dröm så många år att få jobba bort den där satans julhelgen så att man slipper sitta hemma och tänka på att alla är döda. Det är verkligen skit tråkigt att alla är döda, men i år tänkte jag faktiskt på en sak: Julen är till för barnen och jag är inte ett barn längre i den benämningen. Att jag ofta beter mig som en unge och har kiss och bajshumor är en helt annan femma.

Jag fick många fina jular som barn. Det var spännande och kul och precis som det ska vara. Jag har många fina minnen med familjen men tyvärr, så dog alla lite för tidigt. Det är klart att jag blev ledsen när vi tände ljus på pappas grav och såg flera andra ljus. Övriga år när jag gått dit har mitt ljus lyst ensamt men i år stod tre andra ljus där. I sin egen saknad är det lätt att glömma bort att många andra faktiskt förlorade en vän, att det inte bara var vår pappa. Jag tänker på alla barn som aldrig fått ha en fin jul. Där julen mest innebär fanskap och kaos. Inte för att jag vill ha fler julfirare på kyrkogården än hemma i vardagsrummet men de gav åtminstone något när de fanns. De var inte fulla och bråkiga som gänget i Tomten är far till alla barnen. Till och med min alkis till morfar var nykter när han var med oss. Det är inte alla som får den gåvan. 

I år hade jag tänkt fira nyår men det blev ingenting av det heller. Jag åkte på heltidsarbete under min tid hemma i lilla Arjeplog och lika bra var väl det. Lite cash på kontot är nice när terminen börjar. Jag är faktiskt taggad på 2016. Jag har tänkt komma tillbaka till livet och det känns skönt efter hösten som varit. Jag vill inte sitta och spy galla på 2015 för det är ju alltid si och sådär och jag har faktiskt, trots omständigheterna, haft väldigt roligt också. Nu är det dock dags att skaffa vanor, göra något av livet och bli en rimlig människa igen.

Natti

RSS 2.0
Bloggare