Jag just nu

Dugga på måndag och tenta på fredag samma vecka, ångest? Ja tack. Allt jag vill göra är typ att plocka pinnar i skogen, odla tomater och resa. Jag drömde mardrömmar om tentan i natt. Saknar grundskolan och gymnasiet då allt var så enkelt. Jag hade ju alltid lätt för mig och behövde sällan anstränga mig och ärligt talat vet jag inte om jag vunnit så mycket på det nu när jag pluggar på universitet. Framförallt inte när det är helt främmande ämnen. Jag har dock inte funderat på att byta utbildning än så det är ju åtminstone ett gott tecken. Det jag funderar mest på är två veckors charter i sommar, det kanske låter trevligt.

Identitetskris

Ibland brukar jag ställa mig frågan om jag är en hund eller kattmänniska. Jag älskar katter av hela mitt hjärta, har en tisha med laserkatter och skulle gärna berika garderoben med ytterligare några stycken. Jag gillar bilder på katter på instagram och så vidare. Men i ärlighetens namn, när det verkligen kommer till valet måste jag säga att jag är ytterst osäker hur jag verkligen ställer mig i den frågan. Det är ingen enkel fråga, och inte heller den frågan jag har ställt mig de senaste dagarna.

Det började med att jag halkade in på en artikel som handlade om att bo på landsbygden och inte bara semestra där under påsk och liknande vilket framkallade en hemlängtan hos mig. Jag har verkligen gillat att bo i Uppsala, staden som varit min favorit sedan första besöket men någonstans slog det mig att jag kanske inte alls är en stadsmänniska innerst inne. Samtidigt kan jag drömma om att ha en lägenhet centralt där man har nära till allt. Å andra sidan kan jag sakna huset vi hade i Arjeplog med skidspåret bakom huset. Dessa dagar känner jag mig malplacerad i södra Sverige - Jag är ju faktiskt från norrbottens inland, Arjeplog, Sveriges mest glesbefolkade kommun.

RSS 2.0
Bloggare