Nattmänniska?

Jag satt uppe till klockan sex imorse och tittade på webföreläsningar. Och vet ni vad? Jag tog faktiskt med mig en del och nu vill jag bara fortsätta. Skillnaden nu mot då är att mitt fokus är aningen lägre. Jag har alltid trott mig vara en morgonmänniska och går gärna upp rätt så tidigt för att ha tid på mig att förbereda mig inför dagen. Men hur är det med fokuset egentligen? Är det det som avgör huruvida man är en morgonmänniska/nattmänniska? När jag var liten klev jag alltid upp tidigt. Hoppade på min syster och tyckte att hon var dötråkig för att hon inte ville kliva upp och hänga med mig. Satan vad arg hon var på mig över det.
 
Konsekvensen av mitt nattplugg blev att jag inte klev upp först 13.00(!!) idag, och har man tenta om två dagar är det inte speciellt smidigt överhuvudtaget. Bör jag stanna uppe i natt också? Min rädsla är ju att jag snurrar totalt på dygnet och att jag försover mig till tentan, vilket vore oerhört smidigt. 
 
Alltså, jag har kommit till den punkt då jag inte bara har ångest över den kuggade tentan som även kan skapa en spärr för att få fortsätta nästa termin. Nu känns det till och med lite pinsamt. Är jag korkad eller är jag lat eller har jag helt enkelt svårt för de naturrelaterade kurserna? Tyvärr tänkte jag nog för mycket på annat än plugg förra terminen. När jag tittar tillbaka på det hade jag kanske halvt fokus på kursen och flummade på rätt mycket, vilket jag lätt gör. Jag har svårt för att sätta mig ner och verkligen plugga fokuserat en tid, jag börjar alltid greja på med annat onödigt skit. Sedan är jag taggad på plugg nu och då, varvat med funderingar på om jag ens är skapt för att plugga på universitetet. Önskar dock att jag kunde tänka på det här som jag tänkte med körkortet, vilket jag också funderade på om jag någonsin skulle klara. Klarade ju förvisso det på första försöket, men ändå. Kan idioter klara av saker bör jag också göra det. För oavsett kuggade tentor så vet jag ju att jag iallafall inte är helt tappad i marken.

KommentarerNAMN:
SPARA UPPGIFTER

E-MAIL: (publiceras ej)

BLOGG/HEMSIDA

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0