Bukarest

Alltså Bukarest var så kul. Det är svårt att sammanfatta allting, det känns som att vi hann med så mycket samtidigt som jag känner att jag vill åka tillbaka igen för att finslipa lite på upplevelsen. Det var liksom fest och sedan var jag bakis så att jag inte riktigt orkade hänga med på det hela. Faktum är att jag såg parlamentet från en lekplats där vi jag och några kompisar sätt och drack varsin stor Tuborg pga. fascinationen över de stora 750ml flaskorna. För er som inte vet så är Tuborg det standardölen på de flesta nationerna (dvs. Norrlands och många andra nationer) på flaska. Ljummen Tuborg är alltså en "grej". Bukarest hade även ett fantastiskt ställe vid namn shoterian som vi besökte ett flertal gånger. Dock var det så kallade shotails (blandning mellan shot och cocktail) och inte regelrätta shots, vilket jag kopplade i efterhand. Där och då tyckte vi nog mest att det var sjukt att de hade så stora shots om än de inte var lika starka som hemma i Sverige.


Klassisk mat hann jag smaka på i en fantastiskt fin restaurang. Pastrami är ju tydligen någonting där och polenta lika så och fy satan vad äckligt det var. Dagen efter serverades vi ett köttben och fy satan vad dåligt jag mådde då fastän det köttet faktiskt var gott, till skillnad från pastramin. Jag undrar dock över en sak, äter de ingen sås i öst? I Prag var det aldrig någon sås till maten vad jag vill minnas och inte heller i Bukarest. 

Dagarna där borta gick fort och verkligheten jag kom hem till var hård. Där väntade en hemtenta som jag snabbt fick koka ihop eftersom jag endast hade en dag mellan resan till Rhodos. Dessutom skulle jag till och med hunnit jobba  (hur tänkte jag där?) men tyvärr lyckades jag drabbas av något skit så jag hade varken röst eller hörsel och hostade blod. Hemtentan skickade jag tillslut in utan att känna någon stolthet över det jag presterat och väskan blev både upp och om-packad. 

Nu ligger jag, solkysst (en riktig herpeskyss), med soleksem över hela kroppen i en säng på Rhodos för att sova. 


Chili igen

Wow, chilin växer så att det knakar! Jag hoppas att jag får till några fina plantor. Med detta menar jag såklart att jag även hoppas att min tålamod räcker till att ta hand om stackarna och ordna det. Min tomatplanta fick ju faktiskt några frukter förra året, men vem vet, jag kanske är annorlunda i år. Jag hade ju egentligen ambitioner om en stoooor balkongträdgård men nu när det egentligen är dags att påbörja skiten så känner jag bara "palla".
 
Hur som helst, så skulle jag vilja tala lite om min studieteknik, apropå att jag sökt en 3hp sommarkurs i just det. Varför är jag så jäkla dålig? Jag har en hemtenta som jag borde göra färdigt idag och jag slutade klockan 13.00 och var väl hemma en halvtimma senare, men tror ni att jag skrivit någonting alls på den? Nae. Kommer jag hinna göra det? Kanske. Men, jag måste torka håret och göra mig iordning inför den sista träffen på kvällskursen. Så, när ska jag göra färdigt den där hemtentan då? Vene. Jag ska ju iväg på torsdag och sedan jobbar jag nästa måndag och så åker jag äckligt tidigt på tisdagen. Den 30e april är det deadline, så om det inte vore för att jag tror mig vara värsta lyxlirarn så hade det ju inte varit något problem överhuvudtaget.
 
Resultatet från anatomin har inte heller kommit ännu. Jag känner hur det bara växer en klump i min mage, jag vill bara veta nu om jag ska fira eller sörja. Det känns ju jobbigt den här gången att jag inte kan slå vad på alla mina besparingar att jag kuggat även nu, men jag kan lika gärna ha kuggat. Vem vet. Inte jag.

Påsk

Skriv inläggstext 

Påskens sista dag är imorgon och på sätt och vis ska det bli skönt med vardag igen. Alltså, inte för att jag ens varit ledig eller gjort något speciellt "påskigt" men jag väntar på både post och tentaresultat. Förresten vet jag inte ens om jag vill se resultatet på tentan men oavsett vad det säger så går det ju inte att förändra nu. Vill fan i mig inte tvingas att hämta ut ytterligare en underkänd anatomitenta, vill bara bli godkänd och sedan fortsätta utbildningen. Är faktiskt pepp på att bli sjuksköterska(och det känner jag inte alla dagar)!!


Men, en bra sak med påsken är ju stor helg-ob. Jag kommer ju vara borta så pass mycket under april att alla extra slantar är mycket värda och dessutom jobbade jag ju knappt i mars pga. plugg så ja, jag behöver pengar. Har dessutom köpt en ny telefon och så köpte jag nya arbetsskor. Så jävla sköna, alltså sådana sandaler som gamlingar (och min mamma) brukar använda. Märket är Ecco och jag har knappt ont i fötterna nu mera? Innan höll jag på riktigt på att dö efter ungefär halva arbetsdagen. Visst är vårdväskans arbetsskor superfina men mina ben liksom ilade i slutet på dagen. Nu är problemet mycket mindre. Kommer dock inte sluta med stödstrumpor för det är jävligt nice. När jag blir morsa tänker jag dessutom ha sådana sandaler även på fritiden. Det är på riktigt se skönaste skor jag någonsin haft.

Förövrigt har jag fått några små chiligroddar. Jag hade ju tänkt mig en riktigt fet balkongträdgård i år men jag vet inte. När det väl kommer till kritan känns det ju jobbigt och tidskrävande. Men lite chili blir det iallafall!!

Aja, nu måste jag skriva hemtenta.


En riktig våldtäktsman

Den här boken är så himla bra! Och just sidan jag fotade tycker jag är så talande. Att det är svårt att leva som man lär, att det är så lätt att själv ha ett "horan och madonnan"-tänk. Tänk så mycket skräp vi lär oss från det att vi är små trots att vi har vettiga föräldrar. Att det blir så djupt inpräntat i oss. (Självklart är ju inte alla vettiga men ni förstår vad jag menar.) Jag blir så ledsen på mig själv och på samhället. Jag hoppas verkligen att det ser annorlunda ut i framtiden, att kvinnor har samma status som män och att vi slutar se ner på kvinnor. LÄÄS BOKEN!!! 


Nu måste jag jobba igen. Hörs hej!


Självbild

När jag tänker på vem jag vill vara så ser jag en person som aldrig snoozar utan alltid kliver upp på första alarmet. På morgonen så går den personen antingen en promenad eller springer en liten runda. Sedan vankas det frukost och det är såklart inget skit utan typ en smoothie med diverse frukter och andra nyttigheter. Efter det så tar den här personen på sig fina kläder och så ser den här personen aldrig trött och tragisk ut. Plugget sätter hen alltid igång med i tid och aldrig blir något av det underkänt. Förutom att plugga och vara färdig i tid så hinns extrajobb med och pengar är det aldrig brist på så en weekend hit och dit är ingen kostnad. Hemmet är också städat och består helst av en bostadsrätt. Och just det, att gymmet besöks minst tre gånger per vecka är inte heller att förglömma. 
 
Åh herregud, denna person jag vill vara är så långt bort ifrån mig själv. Jösses vad det var tungt att stiga upp imorse (och igår). Igår trodde jag att jag var bakis fastän jag var hemma i lördags. Förvisso bjöds det på en väldigt stark GT eftersom min kära vän kom tillbaka från en resa och hade shoppat loss i taxfreen men vafan. Vem blir bakis av EN drink? Dock serverades den typ 00.30 men ändå. Nu har jag FYRA dagar på mig att plugga till tentan från helvete och just nu vill jag helst lägga mig i soffan och gråta för att det känns som att jag inte kan ett skit. HUR ska jag kunna lagra all denna informationen i min hjärna så nära inpå? Alltså visst kan jag endel, men alla dessa små detaljer är så jävla svåra att komma ihåg och gaaah. Jag har skrivit så mycket men mycket är inte nog.
 
Tänk om jag bara kunde bli ovanstående person, vad lätt livet skulle vara. Och om det nu vore så enkelt, livet alltså, om man var en "sån där" - varför blir jag inte bara en "sån där"? 
 
Nåväl, nu ska jag fokusera lite på webföreläsningen och snart ska jag koka makaroner som jag ska krydda med aromat tillsammans med köttfärslimpa. Mums. 

RSS 2.0
Bloggare