Bukarest

Alltså Bukarest var så kul. Det är svårt att sammanfatta allting, det känns som att vi hann med så mycket samtidigt som jag känner att jag vill åka tillbaka igen för att finslipa lite på upplevelsen. Det var liksom fest och sedan var jag bakis så att jag inte riktigt orkade hänga med på det hela. Faktum är att jag såg parlamentet från en lekplats där vi jag och några kompisar sätt och drack varsin stor Tuborg pga. fascinationen över de stora 750ml flaskorna. För er som inte vet så är Tuborg det standardölen på de flesta nationerna (dvs. Norrlands och många andra nationer) på flaska. Ljummen Tuborg är alltså en "grej". Bukarest hade även ett fantastiskt ställe vid namn shoterian som vi besökte ett flertal gånger. Dock var det så kallade shotails (blandning mellan shot och cocktail) och inte regelrätta shots, vilket jag kopplade i efterhand. Där och då tyckte vi nog mest att det var sjukt att de hade så stora shots om än de inte var lika starka som hemma i Sverige.


Klassisk mat hann jag smaka på i en fantastiskt fin restaurang. Pastrami är ju tydligen någonting där och polenta lika så och fy satan vad äckligt det var. Dagen efter serverades vi ett köttben och fy satan vad dåligt jag mådde då fastän det köttet faktiskt var gott, till skillnad från pastramin. Jag undrar dock över en sak, äter de ingen sås i öst? I Prag var det aldrig någon sås till maten vad jag vill minnas och inte heller i Bukarest. 

Dagarna där borta gick fort och verkligheten jag kom hem till var hård. Där väntade en hemtenta som jag snabbt fick koka ihop eftersom jag endast hade en dag mellan resan till Rhodos. Dessutom skulle jag till och med hunnit jobba  (hur tänkte jag där?) men tyvärr lyckades jag drabbas av något skit så jag hade varken röst eller hörsel och hostade blod. Hemtentan skickade jag tillslut in utan att känna någon stolthet över det jag presterat och väskan blev både upp och om-packad. 

Nu ligger jag, solkysst (en riktig herpeskyss), med soleksem över hela kroppen i en säng på Rhodos för att sova. 


KommentarerNAMN:
SPARA UPPGIFTER

E-MAIL: (publiceras ej)

BLOGG/HEMSIDA

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0