En förvirrad recce

Tänk att det redan gått tre år sedan jag flyttade till Uppsala och började plugga här. Höstterminen 2014 var det praktisk filosofi som gällde och förutom att det var ett nytt sätt att plugga på så var hela grejen med nationer och studentliv någonting nytt och spännande. Nu för tiden är det ju inte någonting sjuuukt häftigt utan snarare vardag. Det är lite coolt ändå, att hela den här "låtsats" världen är så många människors liv under flera år. Med låtsats menar jag att det är väldigt svårt att berätta för utomstående vad man egentligen sysslar med här nere. Studentgrejer, ja, men det är svårt att förklara ändå. 
 
Hur som helst, så kändes det konstigt att entra portarna på BMC i måndags, trots att jag varit här i tre år. Jag kände inte igen några som jag kunde följa efter för att hitta salen och det kändes så mysko att stå där och lyssna på alla: "HEEEEJ, HAR DU HAFT DET BRA I SOMMAR???" och så visste man knappt om man var på rätt plats. Rätt plats verkade jag dock ha varit på för nu är jag registrerad på termin 3 på sjuksköterskeprogrammet och den första inlämningen är redan inlämnad. Ju längre in på utbildningen vi kommer desto mer rivstart verkar det bli för varje termin. Alltså, det är så långt ifrån gymnasiet och grundskolan när första veckan var värsta chillveckan. Förvisso är det ju inte som att vi var tvugna att skriva någon tung inlämning på 35 sidor, men låt mig säga såhär: I tisdags visste jag inte ens vilka personerna i min basgrupp var, igår träffade jag dem för första gången och igår skrev vi vårt första grupparbete FÄRDIGT. Det är så skönt att hamna med människor som verkar vilja göra klart saker och inte skjuta upp dem, men vi får väl se vad framtiden väntar. Tänk om det är jag som blir den där latmasken? 
 
Så, eftersom vi gjorde färdigt inlämningen igår så är jag ledig idag. Det känns lite sisådär med lediga dagar eftersom det rubbar dygnsrytmen och ikväll/natt ska jag jobba på klubb och imorgon börjar jag 8.15 och har föreläsningar hela dagen. Jag är verkligen inte taggad för fem öre på att stå i någon garderob och hänga in jackor till folk, inte för att själva jobbet är tråkigt alla gånger, men det blir sent. Dessutom är Pernillas katt inte tillbaka fastän vi ställt ut kattfälla, igår började det regna vilket inte underlättar arbetet med det. Jag förstår inte varför katten inte vill gå in i fällan. En kattfälla är alltså som en bur, där man sätter in en skål med mat längst in. När katten går in i buren för att ta maten kommer katten trampa på en platta som gör att dörren till buren ramlar igen och katten blir instängd. Men ja, efter tre dagar har den tyvärr inte gett resultat ännu.

KommentarerNAMN:
SPARA UPPGIFTER

E-MAIL: (publiceras ej)

BLOGG/HEMSIDA

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0