Korkad

Nu jävlar gäller det (egentligen). Imorgon är det sluttenta för termin 2 och eh, ja, ett godkänt? Som jag skrivit typ tusen gånger tidigare så har jag inte mer hopp nu än innan. Och bara mitt antagande om att kugga hjälper inte direkt till i plugget. Fine, det är klart att jag kan någonting, men knappast tillräckligt. Dessutom är det ju så jävla otydligt. Mitt tips till alla som vill bli sjuksköterskor är att inte läsa i Uppsala, jag hade verkligen önskat mig att ha hela delkurser där man gör en sak åt gången trots att vi såklart också har vissa grejer som är bra i Uppsala. Dock kan jag verkligen avundas SSK-studenter som till exempel får ha en kurs där man bara läser farmakologi, en kurs där man bara läser något annat och så vidare. Det har ju varit så på anatomin och mikrobiologin och det är så jävla mycket enklare att plugga till det trots att ämnena i sig är svårare än det vi gör nu, men den här blandningen gör mig så förvirrad och opepp och icke produktiv.
 
Jag sitter mest och fantiserar om Prag nu, googlar på restaurang tips och så vidare. Att dra iväg är typ allt jag vill just nu. Jag har två underbara veckor att se framemot efter helgens tentor fastän jag måste jobba massor på ett jobb jag inte ens trivs på. Men att för åtminstone några dagar inte ha plugg som förföljer mig ska bli så jävla skönt. När kvällskursen och anatomin drar igång igen blir det dock stressigt. Jag kommer ju faktiskt att plugga 100% då iom. anatomin + kvällskursen. Eller det kanske till och med blir 150%? Som grädde på moset måste jag ju försörja mig också. Men så kan det gå om man kuggar och måste göra om. Så ytterligare ett tips är ju att inte kugga tentorna. Gör inte som jag under anatomikursen det vill säga ta på sig massa skitgöra och sedan inte prestera bra varken på det eller i plugget. Försök hitta bra pluggkompisar också. Jag vet att det kan vara svårt i början men det kan vara så jävla nyttigt. Sedan är det ju förstås svårt att hitta människor som man pluggar bra tillsammans med. Samma folk som man gillar att hänga med på övrig tid är ju faktiskt inte automatiskt personer som man funkar ihop med i studierna.
 
Usch, jag är arg på mig själv. Inte för att det hjälper mig på något sätt men jag kan ändå känna att vafan: Varför skärpte jag inte till mig? Men det var svårt att gå från ett i princip arbetslöst liv där jag inte gjorde något vettigt alls och hade sömnproblem och gud vad synd om mig det var, hehe. Det jag tänker är att det hade varit betydligt enklare att gå från ett strukturerat liv till att börja plugga. Och visst, att kugga en gång är ju helt okej även om det alltid är drygt att kugga och så måste man plugga till samma sak igen, men de flesta misslyckas ju någon gång. Men TRE gånger?
 
Är jag på riktigt korkad eller vad är problemet? Jag vet att jag inte är korkad. Felet jag gjorde när kursen faktiskt gick var ju att jag levde i ett evigt flummande. Felet jag gjorde andra gången var att jag jobbade och var trött och varken hade tid eller ork till att plugga ordentligt. Jag borde ha jobbat mindre, men pengar är ju nice och behövligt. Det senaste felet var antagligen att jag kom igång alldeles för sent. Inte för att det hjälper nu. Det som är svårt nu är ju den där korkad-spärren i hjärnan gällande kursen. Samt att jag måste försörja mig. Men antagligen mest min egen tro på att jag är dum i huvudet.

KommentarerNAMN:
SPARA UPPGIFTER

E-MAIL: (publiceras ej)

BLOGG/HEMSIDA

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0