Seriöööööst

Jag jobbar kväll idag. Detta var alltså min chans till en liiiten sovmorgon. Det är ju en himla skillnad på att stiga upp klockan 5 och klockan 8. Då kan man ju till och med göra något litet på kvällen utan att bli stressad och få dåligt samvete. Meeeeen, kort var min glädje då jag vaknade vid sju-tiden av ett dunkande. Jag förstod inte vad fan det var, men sedan insåg jag att någon stod och piskade mattor. Jag hade så stor lust att gå ut i mina sovkläder (alternativt öppna fönstret lite mer) och be gubben om att göra det liiite senare. Dock så behärskade jag mig. Stängde (smällde) igen fönstret och lyckades konstigt nog sova en liten stund till. Tillfredsställelsen när jag vaknade var tyvärr inte lika stor som den annars hade vart.

Jaja, om ett tag ska jag cykla mot jobbet igen och jag har inte direkt någon lust med det. Totalt kommer jag jobba sex dagar i rad innan jag har en ledig dag. På den lediga dagen måste jag skriva färdigt mitt slut-PM för annars kommer det aldrig bli av. Jag har en bra början men jag har inte riktigt hunnit få in de referenserna jag faktiskt behöver. Fasen att jag inte pluggar något samhällsrelaterat ämne nu, det är så mycket roligare än "vårdvetenskap". Dock tror jag på ett spännande och roligt yrke i framtiden istället för att leta jobb som en galning och sedan inte lyckas få något jobb. Typ fortsätta som vårdbiträde/undersköterska (kalla det vad ni vill) i resten av livet. Undra om det kommer bli lika många tunga lyft och så vidare sedan när jag är färdig sjuksköterska? Kommer ryggen gå sönder lika fort? Jag är så imponerade av alla som ägnar hela sitt yrkesliv till att jobba som undersköterska för fan vad slitigt det är. Och dåligt betalt. För en trasig kropp.

Förövrigt, fastän jag är jävligt trött just nu (ekorrhjulet är ju förödande) så är jag ovanligt pepp på livet. Det ska bli kul att börja plugga igen och komma vidare och dessutom väntar hyfsat roliga planer inför kommande termin. Dessutom har jag ju hunnit göra en hel del i sommar vilket gör att jag helt enkelt får stå ut med att jobba jävligt mycket just nu. Och när lönen trillar in kommer det kännas mer nice.

Nu ska jag äta min enkla hyfsat ok lunch. Fastän jag bara kokat spagetti med fryst spenat känns det mer ambitiöst än alla halvfabrikat jag ätit senaste halvåret. Är alltså till och med pepp på att börja laga ordentlig mat, och när fan hände det senast???


KommentarerNAMN:
SPARA UPPGIFTER

E-MAIL: (publiceras ej)

BLOGG/HEMSIDA

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0