Arjeplog

Uppenbarligen är jag ju i Arjeplog nu. Här stannar jag i cirka två veckor till. Och det är förjävla fint här, annat kan jag inte säga. Naturens skönhet är ju dock ingenting som jag ansåg vara särskilt märkvärdigt när jag fortfarande var en arjeplogare som bodde i Arjeplog, utan detta är någonting som jag både ser och uppskattar nu när jag flyttat. Bara grejen med att det finns vatten var man än går. Wow.


Tyvärr vet jag inte om jag har särskilt mycket annat att hämta här. Den friska luften och de härliga utsikterna är så klart trevligt. Men annars då? Mitt barndomshem finns ju inte kvar längre. Någon annan bor där nu. Och om det är någonting som jag faktiskt saknar så är det nog just det. Det känns så himla tomt att komma hit till en lägenhet som aldrig har varit och aldrig kommer bli någonting som jag har en relation till. Dessutom var jag ju inte direkt speciellt förtjust i Arjeplog när jag flyttade så jag går ju inte runt med en fet hemlängtan 365 dagar om året annars. I nuläget har jag inte heller några planer på att flytta tillbaka. 

MEN, jag skulle tycka att det var fruktansvärt sorgligt om Arjeplog dog ut på riktigt. Det är ju inte direkt som att befolkningen ökar. Folk flyttar hela tiden från glesbygd till städer och det dör fler ön det föds. Tanken på att Arjeplog skulle kunna komma att bli en liten spökstad känns läskigt. Är det inte lite dubbelmoral över det hela, att "här vill jag inte bo men jag vill att det ska finnas"?


KommentarerNAMN:
SPARA UPPGIFTER

E-MAIL: (publiceras ej)

BLOGG/HEMSIDA

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0