Hur tänkte jag?

Sommarkurs. Det låter väl ganska roligt i teorin? "Medicin och makt i historisk belysning" låter väl inte heller särskilt tråkigt? Dessutom är kursen helt på distans och bara 7,5 hp. I fyra veckor ska vi varje söndag skicka in ett kort PM på 1-2 sidor och så ska vi skriva i ett par diskussionsforum. Låter varken svårt eller jobbigt va? 
 
Men här sitter jag och funderar på hur fan jag tänkte med att läsa sommarkurs. Det finns såklart flera argument för. Till exempel måste jag ju tvinga mig att göra någonting efter jobbet, dvs inte bara ligga i sängen och lyssna på poddar. Förhoppningsvis kommer jag lära mig någonting också. Och så är det ju det här med att högskolepoäng utöver sjuksköterskeutbildningen är meriterande om man vill söka en specialist. Inte för att jag har några stora planer på någon särskild specialistutbildning i nuläget, jag har ju för fan två år kvar innan jag ens är grundutbildad, men det är ju skönt att skapa bra förutsättningar för att kunna komma in om jag nu skulle vilja det.
 
Men det är ju det här med disciplinen. Vetenskapliga artiklar känns inte alls kul. Känner mig inte manad på något sätt. Så fort jag försöker formulera någonting i diskussionsforumen så verkar det mest som att jag är helt IQ-befriad. Och kanske är jag det? En tråkig sak med att lämna gymnasiet och börja på universitetet är ju att man kommer underfund med att man inte är så jäkla smart. Jag menar, i gymnasiet trodde man ju att man visste allt och var så himla bra. Framförallt om man lärt sig hur gymnasiet fungerar och hur man gör för att få A i allt. 
 
Att jag överhuvudtaget skriver det här inlägget istället för att faktiskt läsa texterna och sätta igång talar väl lite för sig själv. En sak som jag dock tycker är väldigt irriterande i mina försök är att jag inte har en skrivare. Skrivaren var ju typ Guds gåva för mitt plugg. Hur klarar sig alla som aldrig skriver ut saker? Jag skriver alltid ut allt. Så mycket enklare att läsa då än att sitta framför den här jävla skärmen.
 
Jaja, puss och kram nu ska jag göra någonting åt livet. I mina tankar iallafall.

Kommentarer
Postat av: Martin

Hej!
Grattis till en fin blogg! Läste ditt inlägg om Medicin och makt! Gick själv den kursen för tre år sedan. Tänk så här: att du ska vill ett pm-ämne som utgör det teoretiska fröet till din kommande C-uppsats. Så gjorde jag och det ledde till en C-uppsats i ett annat ämne. Lycka till!

2017-06-25 @ 18:45:31
Postat av: Anonym

Hej!
Grattis till en fin blogg! Läste ditt inlägg om Medicin och makt! Gick själv den kursen för tre år sedan. Tänk så här: att du vill hitta ett pm-ämne som utgör det teoretiska fröet till din kommande C-uppsats. Så gjorde jag och det ledde till en C-uppsats i ett annat ämne. Lycka till!

2017-06-25 @ 18:46:12NAMN:
SPARA UPPGIFTER

E-MAIL: (publiceras ej)

BLOGG/HEMSIDA

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0