Sista dagen

Jag har nu avklarat mitt sista arbetspass här uppe i Arjeplog och jösses så skönt det ska bli med ledighet (alltså snacka om att jag är lat. Hur fan ska jag klara mig med 5 veckors semester per år i framtiden?). Nu väntar Uppsala och kissekatterna på mig och sist men inte minst - utlandet! Eftersom det är sånt här skitväder i Sverige nu känns det helt rätt i tiden att åka till solen. Måtte jag bara bli brun den här gången. Har ju i princip ingen färg alls kvar sedan Rhodos. 
 
Jag kommer dock sakna att inte jobba i Arjeplog resten av sommaren. Hade det inte varit för att mitt nuvarande hem med alla dess saker som kommer med så hade jag mer än gärna jobbat här. Inte för att vara nedlåtande mot mitt jobb i Uppsala på något sätt, men Arjeplog når liksom upp till så mycket högre nivåer. När jag talat om detta med kollegor där nere så har de sagt något om "rik kommun" men det är ju inte alls sant. Vad jag vill ha sagt är att det är så otroligt skönt att inte behöva stressa ihjäl sig på grund av att det är lite bemanning, att det finns tillgång till taklyftar istället för de mobila som man får slita sönder ryggen av sig för att dra (som inte är bra för varken patienter eller personal) och för att det finns nitrilehandskar!!!!!!!!!! I Uppsala har de bara vinyl och så har de bara M och L och jag har bebishänder!!! För er som inte själva jobbar inom vården så är det två olika material på plasthandskar och jag föredrar nitrile alla dagar i veckan. Nitrile sitter dessutom bättre på händerna medans vinyl liksom bara glider av händerna och är väldigt mycket svårare att arbeta med än nitrile. Alltså, det fungerar väldigt mycket bättre med stora nitrilehandskar än med stora vinylhandskar. 
 
Jag undrar vad det här beror på. Skillnaderna alltså. Visst förstår jag att vård är en svindyr grej och att om det hade funnits medel så hade det sett annorlunda ut på de allra flesta ställena i Sverige. Inget ställe är ju perfekt, alla ställen skulle kunna bli bättre. Men det är ingen lögn att det finns många saker som är väldigt mycket bättre i Arjeplog än i Uppsala. Är det för att Arjeplog är litet och vi ser personerna som ska få vård. Att det är vår mamma/pappa/mormor/morfar/farmor/farfar? Jag menar inte att man på något sätt skiter i de personer som får vård i Uppsala, men på något sätt blir det ju så nära när "alla känner alla". Eller vad beror det på, tror ni? 
 
Jag sa det till chefen också, att jag tycker det är bra i Arjeplog. Att det inte tar slut förbrukningsmaterial och att det finns nitrilehandskar i alla dess storlekar och att det finns taklyftar till de som är i behov av taklyft. Kanske låter det som en löjlig sak att vara tacksam för, men efter att i princip slitit sönder ryggen förra sommaren så är jag tacksam. 

KommentarerNAMN:
SPARA UPPGIFTER

E-MAIL: (publiceras ej)

BLOGG/HEMSIDA

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0