Andra tragedier

 
 
Eftersom det är många tragedier och hemskheter som tas upp idag i samband med kvinnodagen så tänkte jag att jag kan tipsa er om en sak jag ägnat mig åt idag (förutom föreläsning) och det är P3 dokumentär. Radio är ju typ det bästa tidsfördrivet för man kan göra annat under tiden också. Diska och sånt där som jag annars aldrig gör.
 
Hur som haver, så lyssnade jag på dokumentären ovan och den var så fruktansvärt hemsk. Jag mådde så jävla illa av att lyssna på den när de tog upp detaljer kring hur Abbas mördades. Det var alltså ett ungt par som fick möta ett fruktansvärt öde på grund av att hennes familj inte ansåg att han var bra för henne. Alltså - de var fel för varandra. Det jag tycker är läskigt med hela hederskultur är att den inte riktigt går att förstå sig på för en svennebanan. Det är någonting som inte syns om man inte är en del av den. Riktigt bra dokumentär med inslag av vidriga detaljer (på riktigt, jag är inte så känslig men bara tanken på den smärtan som förövarna orsakade den stackars killen fick mig att vilja gräva ner mig i snön.)
 
 
Här är ytterligare en dokumentär som jag lyssnat på idag, tyvärr laggade min telefon ihop så jag har inte lyssnat färdigt. Kumlafallet handlar om en 13-årig flicka som tar livet av sig.
 
Japp. Tragedier har jag ägnat mig åt idag. Nu ska jag ägna mig åt min egen i-landstragedi vid namn diskberg.

KommentarerNAMN:
SPARA UPPGIFTER

E-MAIL: (publiceras ej)

BLOGG/HEMSIDA

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0