Lille katt

Skriv inläggstext 

Shit! Det här kommer ju att låta lite knasigt men jag tar hand om en kattmamma + kattunge nu. Och lite konstigt kanske det är med tanke på att det endast är två veckor sedan min älskade Molly fick somna in. Jag saknar henne, det är svårt att inte sakna en katt med det temperamentet. Sådana katter liksom etsar sig in under huden. Ja fyfan, jag vill hämta hem henne igen. Frisk och levande såklart.


Men katterna som är här hemma nu är också superfina och lugna och det känns skönt att vara "tvungen" att åka hem efter jobbet igen. Det blev konstigt när man var van att sköta om ett djur och sedan kunde man bara skita i att åka hem och när man väl gjorde det var det inte längre någon som mötte upp en i dörren. Så just den biten är återställd igen. 

Det dumma med hela kattskötandet är ju dock att jag ska flänga över hela Sverige från imorgon. Systeryster tar examen i Kalmar så imorgonbitti åker flyget neråt. Den sjunde åker jag till Arjeplog fram till 26e juni och den 28e juni drar jag till Gran Canaria och sist men inte minst, Härnösand den 6e juli. Det är verkligen full rulle fram tills den 10e juli när jag börjar mitt sommarschema här i Uppsala. Skulle gärna hinna med en kryssning i augusti också innan skolan börjar men det kan bli knepigt nu när jag har kissekatter som behöver omsorg. Och just det ja, det kommer även bli rokader i boendet också. Shit pomfritt.


Ok att välja hudfärg?

Jag läste det här idag och blev ärligt talat lite chockad. Inte för att det inte finns strukturell rasism i samhället, men jag ser många frågetecken och undrar om det ens är lagligt.

Visst, hårdare språkkrav inom vården kanske vore något. Men i det här fallet verkar det ju inte som att det enbart handlar om språket. Och det här med utländsk bakgrund verkar ju snarare syfta till hudfärg. 

Vårdtagare har ju förvisso rätt att neka vård, men att neka en viss "grupp" av människor att utföra denna? 

Å ena sidan å andra sidan vet jag att vårdtagare ofta får önska kön, men jag ställer mig tveksam till att det kan likställas med att välja hudfärg på personalen.

Där jag jobbar är det väldigt många med utländsk bakgrund, och hur skulle en dag bli om hälften av kunderna hade krav på att de personerna inte får hjälpa dem? Det är ju inget annat än orimligt.

Ännu vidrigare är det att de dessutom jämför denna önskan (eller krav) med kattallergi? Sen när blev rasism en ny, acceptabel "allergi"?

Fullständig artikel

Förra helgen vs. Den här helgen

Det är helg igen men vad spelar väl det för roll när man jobbar inom vården? Igår fick jag hoppa in extra vilket innebar att jag jobbade från 06.45-21.00. Och det gick, men snacka om att jag var slö där i slutet. Imorse fattade jag faktiskt inte HUR det kunde gå så fort, jag hade ju knappt somnat. Idag jobbar jag till 16.00 och imorgon likaså. Jag är dock pank så alla cash is king. Det är verkligen inte billigt med veterinärbesök och sedan måste jag betala till CSN också. Det är dock inte synd om mig för snart drar jag ju min kos och i juni kommer jag inte jobba särskilt mycket alls. Ännu värre än det är att jag inte fått ett endaste helgpass. Inte ens midsommar. Men vad vore livet om man bara skulle jobba hela tiden?


Förra helgen var det bara drällande och inget jobb. Trodde aldrig att jag skulle återuppstå efter vårbalen. Alltså, på fredagen var jag och Slagge på middag och kom väl hem lite väl sent. På lördag var det fördrink tidigt och dessutom var jag bakis som ett as. Hur som helst så pågick festen med allt vad den innebar till typ klockan 11 på söndagen. Ett helt dygn alltså. Student-Uppsala är fan sjukt i huvudet men fina var vi och kul hade vi.


Älskade Molly

Efter balhelg och stipendiater på besök är verkligheten tillbaka nu. Om en vecka ska jag å andra sidan flänga igen, men först i tisdags fick jag tid att tänka efter på allt som hänt. Min älskade Molly är död nu. Katten som jag skulle ringa Agria om en billigare försäkring för, eftersom hon var så himla frisk. 

Förra tisdagen skulle jag egentligen ha käkat middag på snerikes med tidningen, men eftersom några stipendiater skulle komma och bo hos oss under vårbalshelgen tyckte jag att det var rimligt att jag drog hem och städade istället. Så, efter jobbet åkte jag hem. Satt mig vid köksbordet och började tugga på en korv. Molly var på lådan, annars brukar hon ju alltid springa direkt till dörren så fort man kommer hem, men inte den här gången. Hon började gå in i köket iallafall, men problemet var att hon inte riktigt kunde gå. Hennes högra framben fungerade inte och både jag och Slagge fick panik. 

Jag trodde att hon brutit benet. Förvisso konstigt i och med att Molly var en innekatt men trots att katter inte ska kunna ramla hur som helst så kunde hon kanske gjort det. Tänkte jag. Klockan var för mycket för att någon veterinär skulle vara öppen vilket gav oss ytterligare panik tills vi kom på att de har ett djursjukhus med akutmottagning ute på SLU, så jag ringde dit och fort åkte vi dit också. Väl där fick vi vänta ett par timmar och stackars Mollys ben var helt vridet. Slutligen så blev hon inlagd. Nervskada eller hjärtfel var det veterinären trodde på. men om så inte var fallet skulle hon få träffa en ortoped.

Dagen efter ringde de upp och berättade att det var hjärtfel. Hjärtfel går inte att fixa vilket innebar att det blev hennes död. Min älskade Molly är död och jag vill inte det. För lite mer än en vecka sedan var hon normal och livlig och nu kommer hon aldrig mer komma hem till mig. 

Jag har inte hunnit tänka på det här först nu eftersom det varit så jäkla fullt upp förra veckan och nu känns det så himla tomt. Jag vet inte när jag ska sluta sätta benet framför dörren när jag kommer hem, det kommer som en vana eftersom Molly ofta smet ut i trapphuset. Eller på morgonen när jag öppnar dörren lite och sakta för att hon inte ska springa in där. 


Vår

Snart är våren här, men idag snöar det. Fy fasen vad jag hoppas att jag slipper ovädret när jag ska hem från jobbet i eftermiddag. Varför kan det inte bara bli vår och härligt väder utan att det ska varvas med snö och skit? 


I fredags sken solen. Det var typ hur varmt som helst. I onsdags eller torsdags eller när det nu var så storshoppade vi på blomsterlandet men i natt har tomaterna, chilin, smultronen och kryddorna fått sova inne. Får se när de kan komma ut igen ens. Men, tur att de inte stod ute i natt för då hade vi inte haft några plantor kvar.

Och annars då? Jobb och så vidare. Har ingen rad nu utan är springvikarie igen och det känns lite jobbigt. Att gå på schema när man inte har plugg att passa in med är skönt, och nu har jag inte plugg förens i juni igen. Jag ska läsa en sommarkurs i idéhistoria, det var den enda jag kom in på. Hade ingen aning om att det var så svårt att komma in på sommarkurser??


Sista dagen

Egentligen är det inte sista dagen på Rhodos idag, eftersom planet går sent imorgon och vi kommer inte vara hemma först tidigt på onsdagmorgon. Jag känner lite blandade känslor över att komma tillbaka till vardagen. Tidiga mornar och sedan slitjobb och vad ska jag ägna fritiden åt? Jag har ju gjort bort sista tillfället på kvällskursen och hemtentan är inlämnad (troligtvis kommer jag få komplettera något men det är ett senare problem) men störst av allt: JAG HAR KLARAT DEN FÖRBANNADE, OMÖJLIGA 11HP ANATOMITENTAN!!! Det känns så konstigt och jag vet liksom inte riktigt vad jag ska gå runt och ha ångest över nu? Att det är tungt på jobbet? Men det är ju en helt annan sak. Jag kommer liksom inte behöva ångest över plugget som släpar och behöver då inte ha dåligt samvete om jag jobbar eftersom jag borde plugga. Mitt hopp om att bli sjuksköterska är tillbaka. Där ett tag tänkte jag att jag aldrig skulle bli klar med den där tentan men nu står det klart att jag har en plats på termin tre till hösten. En sådan lättnad.


Men, fastän det är helt fantastiskt skönt att spendera dagarna lyssnandes på en podd i en solstol så lär det bli skönt med vardag. Jag hann ju typ inte ens vara hemma mellan Bukarest och Rhodos så att sova i min egen säng och inte enbart ha resväskan med kläder att välja mellan. Dessutom tog jag ju med helt fel kläder. Massor med shorts och ett par klänningar och endast ett par jeans. Kvällarna är liksom kalla så jag vet inte hur jag tänkte. Dagarna har spenderats i bikini.

Jaja, nu ska jag göra det bästa utav dagen och lägga undan telefonen för snart ska vi leta upp en restaurang där vi kan dricka vin och käka något flottigt. Det kommer antagligen ta ett tag att hitta en lämplig. Tacka fan för att jag kommer slippa dessa dryga inkastare som ba "HELLO BEAUTIFUL" i Sverige. Tror de seriöst att man ens vill välja deras restaurang när de håller på så? Alltså nej nej nej. Och eftersom typ varje restaurang här har en sån där irriterande snubbe som försöker locka in en är det inte så lätt att välja restaurang. 

Ok. Det blev ett jävla tjat nu. Ett glas blått vin hade suttit fint nu. En kompis nämnde det i Bukarest och jag tyckte att det lät skitkonstigt men nu har jag provat och det var såå gott. Smakade ju inte riktigt som vin utan snarare virablåtira eller vad den där läsken nu hette.

Men jaja, nu ska jag på riktigt lägga ifrån mig mobilen.


RSS 2.0
Bloggare