Kul när det går bra osv

Skriv inläggstext 

Yes!


Nyårsresan bokades idag och jag är så pepp. Det är kul när planer man pratat om faktiskt blir av, framförallt när det är många personer inblandade. Såå, slutet på 2017 kommer spenderas i Warszawa (svåraste jävla staden att stava rätt). Vi kommer vara där hela fem nätter, vilket innebär att vi kommer hinna med en hel del grejer - så vi googlade på spa och fann bland annat det på bilden ovan. Polskt spa alltså. Kan det inte bara bli nyår? De resor jag gjort med min förening där vi vart 13 brudar som åkt iväg har varit så sjukt roliga och jag tror inte att det här kommer bli sämre. Och tänk er en riktig brakmiddag på restaurang som inte ens kommer vara i närheten så dyr som i Sverige - på nyår!!! Hur bra?

Min framtid låter för tillfället mycket roligare än vad jag har just nu. Jag hostar så att jag inte kan sova och jag har massor av saker jag måste göra. Dock har jag haft riktigt flyt studiemässigt då jag fick tillgodoräkna mig morgondagens seminarium vilket betyder att jag enbart behöver göra endel PM-kompletteringar imorgon innan jag börjar jobba. Och ja, fråga mig inte varför jag jobbar när jag är sjuk men de har verkligen stort behov av personal just nu och jag har ingen feber heller så det är inte som i början av förkylningen. Icke att förglömma att cash is king. Men ja, det är faktiskt riktigt jävla dumt att jobba, framförallt inom vården men nu känns det ju lite som pest eller kolera där valet är ingen personal eller lite krasslig personal. Typiskt.


Nya tider nya erfarenheter

Ni anar inte hur många gånger jag vart ute i skogen den här hösten för att leta kantareller. Helst gula kantareller. Jag är mer eller mindre uppvuxen i svampskogen, men likväl som det inte växer några äpplen i Arjeplog så växer det inte heller några kantareller (förvisso har jag hört talas om att det finns personer som hittat kantareller men aldrig skulle man få veta det stället så ja, det man inte vet finns inte) och jag har alltså aldrig plockat gula kantareller. Jag har inte ens sett några förutom när bekanta lagt ut bilder på facebook där de har 395kg kantareller. Men nä. Ingen lycka den här gången heller. Antagligen kommer jag aldrig någonsin komma i närheten av gula kantareller annat i butik och på en tallrik.

Hur som helst, så var jag ute igår och sökte. Och som vi sökte. Först hittade vi ungefär fem trattisar och så gick vi ännu längre utan resultat - men plötsligt hände det - Karl Johan! Inte för att det ens är i närheten av kantareller, men det var åtminstone en ätbar svamp som till och med räknas som delikatess. Tidigare såg vi knappt några giftiga överhuvudtaget. Karl Johan är dessutom svåra även dem att hitta i Arjeplog. Så, middagen blev en svamppasta och jag måste säga att den blev helt okej. Jag har aldrig tyckt om soppar eftersom konsistensen liknar skumgummi om man jämför med taggsvamp eller kantareller. Och på tal om det, vart fan är taggsvampen? Finns det ens i södra Sverige? 

Hur som helst, med goda ting kommer så även onda. Imorse när jag stod i duschen tyckte jag mig finna en liten sårskorpa som höll på att lossna. Försökte klösa bort den (jag ryser när jag skriver det här) men det gick inte och när jag sedan tittar så är det en...FÄSTING! Mest troligt så kommer jag dö av det. Jag plockade bort den med en pincett men käken sitter kvar. Enligt 1177 är det inte farligt men det stod också att man kunde bli hur sjuk som helst. Dessutom kan det dröja upp till två veckor. Det här betyder ju alltså att jag borde fånga alla mina dagar så mycket som det bara går men det är fan svårt. Som sagt, jag har en distansutbildning jag måste få struktur på och sedan var det ju mitt så kallade engagemang i studentgrejsimojs som ställer till det. Attans. Vem vill dra en jorden-runt-resa då? Måste ske snarast. Om två veckor är det för sent. 


Distansutbildning

Så nådde även reccepesten mig.
 
Reccepesten är den förkylning som alltid kommer i slutet på sommaren/början på hösten. Reccepest kallas det på grund av att det kommer massa nya studenter. Alltså, alla nya studenter drar hit en massa bakterier och virus och så blir alla sjuka. Det är vetenskapligt bevisat. Typ.
 
Så jag sitter alltså här med femtioelva webbföreläsningar som jag borde titta på. Idag har jag dock varit så seg att jag inte ens orkar sova. Jag blir så jäkla förbannad när jag blir sjuk. Jag skulle egentligen ha jobbat tisdagkvällen, ikväll och imorgon. Men icke sa nicke. Utöver att jag är förkyld och slö så har jag dåligt samvete över att jag inte kan jobba. Jag vet att det inte är mitt fel att jag inte kan jobba, men jag vet också hur svårt det är att få in vikarier (framförallt i förkylningstider) och jag vet också hur jobbigt det är att arbeta ett pass där det är kort om personal. Men hur ska man få bort det här samvetet som säger en att "du kanske faktiskt visst hade orkat jobba" fastän onödig ansträngning enbart förlänger den sjuka tiden. Kommer det alltid vara så? Är det så för alla yrkesgrupper, eller drabbar det vårdpersonal en smula mer än andra? Jag vet ju att om de inte lyckas hitta någon så går det ut över personalen och vårdtagarna. 
 
Jaja, det här dåliga samvetet är väl någonting som vi alla får jobba på. Att man kan bli sjuk är bara att acceptera. Men usch, det känns så. Skulle liksom vilja ringa till jobbet och höra hur det har gått. Och sedan säga att om det verkligen krisar sig kan jag komma in (fastän det bara vore dumt att ta in en sjuk, för alla inblandade).
 
Tillbaka till de där jäkla webbföreläsningarna då: Nästa vecka har jag två saker schemalagda. Totalt tror jag att det är 3 timmar - max 5 iallafall. Detta innebär ju såklart inte att vi är lediga, utan att vi ska lägga upp våra studier på egen hand. Där bland annat massor med föreläsningar utöver inlämningsuppgifterna. Hur fasen ska man ha disciplin till det, framförallt när man är sjuk och trött och ja, vem vet vad. Alltså, att se en webbföreläsning som är en timma lång kan ta tre timmar, beroende på hur ofta man pausar för att koka kaffe och så vidare. Sitter man på salsföreläsning kan man inte springa på toa när man vill eller gå och köpa kaffe när som helst, då får man bara acceptera läget och sitta där och lyssna.
 
Ja. Vilken vecka alltså.

RSS 2.0
Bloggare