Nya tider nya erfarenheter

Ni anar inte hur många gånger jag vart ute i skogen den här hösten för att leta kantareller. Helst gula kantareller. Jag är mer eller mindre uppvuxen i svampskogen, men likväl som det inte växer några äpplen i Arjeplog så växer det inte heller några kantareller (förvisso har jag hört talas om att det finns personer som hittat kantareller men aldrig skulle man få veta det stället så ja, det man inte vet finns inte) och jag har alltså aldrig plockat gula kantareller. Jag har inte ens sett några förutom när bekanta lagt ut bilder på facebook där de har 395kg kantareller. Men nä. Ingen lycka den här gången heller. Antagligen kommer jag aldrig någonsin komma i närheten av gula kantareller annat i butik och på en tallrik.

Hur som helst, så var jag ute igår och sökte. Och som vi sökte. Först hittade vi ungefär fem trattisar och så gick vi ännu längre utan resultat - men plötsligt hände det - Karl Johan! Inte för att det ens är i närheten av kantareller, men det var åtminstone en ätbar svamp som till och med räknas som delikatess. Tidigare såg vi knappt några giftiga överhuvudtaget. Karl Johan är dessutom svåra även dem att hitta i Arjeplog. Så, middagen blev en svamppasta och jag måste säga att den blev helt okej. Jag har aldrig tyckt om soppar eftersom konsistensen liknar skumgummi om man jämför med taggsvamp eller kantareller. Och på tal om det, vart fan är taggsvampen? Finns det ens i södra Sverige? 

Hur som helst, med goda ting kommer så även onda. Imorse när jag stod i duschen tyckte jag mig finna en liten sårskorpa som höll på att lossna. Försökte klösa bort den (jag ryser när jag skriver det här) men det gick inte och när jag sedan tittar så är det en...FÄSTING! Mest troligt så kommer jag dö av det. Jag plockade bort den med en pincett men käken sitter kvar. Enligt 1177 är det inte farligt men det stod också att man kunde bli hur sjuk som helst. Dessutom kan det dröja upp till två veckor. Det här betyder ju alltså att jag borde fånga alla mina dagar så mycket som det bara går men det är fan svårt. Som sagt, jag har en distansutbildning jag måste få struktur på och sedan var det ju mitt så kallade engagemang i studentgrejsimojs som ställer till det. Attans. Vem vill dra en jorden-runt-resa då? Måste ske snarast. Om två veckor är det för sent. 


KommentarerNAMN:
SPARA UPPGIFTER

E-MAIL: (publiceras ej)

BLOGG/HEMSIDA

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0